skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Sjöviksskolan är en växande skola som startade 2014 med förskoleklasser och som från och med hösten 2019 kommer finnas i nya fina lokaler i Årstaberg. Skolan har hittills varit inhyst i paviljonger i Årstadal och har idag årskurserna 1, 2, 3, 4 samt förskoleklass och det är tänkt att skolan ska fortsätta att växa till en fullt utbyggd F-9-skola till läsåret 2023. Under läsåret 2019-2020 flyttar vi hela vår verksamhet i två omgångar så vi har organisatoriska utmaningar framför oss. Ett spännande och utmanande arbete! Idag består skolans ledningsgrupp av rektor och två biträdande rektorer, en för fritidshemmets verksamhet och en för lärarna. Vi behöver en administrativ chef i vår ledningsgrupp. Som administrativ chef har du ansvar för kök, kansli och vaktmästeri och i och med att vi kommer in i en helt nybyggd skola vilket säkert är en utmaning såväl när det gäller teknik, vaktmästeri som ekonomi och kök. Men en riktigt rolig utmaning att få kliva in i ett helt nytt hus och göra det möjligt att bedriva en god, pedagogisk verksamhet.

Arbetsbeskrivning
• Vara ett strategiskt stöd till rektor i genomförandet av uppdraget gällande verksamhets- och omvärldsanalyser, ekonomistyrningens och andra styrsystems utformning

• Ansvara för budget-, uppföljnings- och planeringsprocessen samt för processen kring upphandling

• Vara ett strategiskt stöd till rektor vid effektiviseringar av verksamheten

• Ansvara för stöd avseende elev- personal- och ekonomiadministration till skolan i syfte att avlasta kärnverksamheten

• Ansvara för utveckling och effektivisering inom ansvarsområdet

• Ingå i skolans ledningsgrupp

• Som närmaste chef för administrativ personal och servicepersonal (skolkök, vaktmästeri och i förekommande fall städ) ansvara för ledning, personalutveckling och verksamhetsutveckling

• Ha övergripande ekonomiskt och administrativt ansvar för skolans lokaler

• Driva, utveckla och följa upp det systematiska arbetsmiljöarbetet inom administration och service

• Ansvara för extern och intern kommunikation

• Ansvara för skolans dokumenthanteringsfrågor så som arkiv och diarieföring

Kvalifikationer
Meriterande är väldokumenterad erfarenhet av motsvarande arbetsbefattning och god kännedom om de administrativa system som Stockholm stad använder. Du har mycket goda och aktuella kunskaper i Excel samt Agresso. Samarbete och kommunikation är centrala i tjänsten då det i rollen ingår skriftlig dokumentation och muntlig kommunikation, därför är det också viktigt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Utöver nödvändiga kunskaper och erfarenheter krävs att du är ansvarstagande, strukturerad, noggrann och kan föra arbetet framåt. Du har god analytisk förmåga och kan arbeta med flera processer igång samtidigt. Du drivs av att ge god service, tar initiativ och arbetar lösningsorienterat. 

Vi söker dig som letar efter en utmaning. Vi står inför att flytta in i ett stort nytt hus och många pusselbitar ska falla på plats så det är viktigt att du kan se helheter och att du är intresserad av att driva frågor. Ett nära samarbete med övriga skolledningen för att få den nuvarande skolan att växa vidare i sitt nya hus.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Juni 2019 eller efter överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2216

Kontakt    
Karin Langlet, 0850838180
Facklig företrädare    
Vision, 08-508 40 646
Ledarna, 076 12 90 750
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Administrativ chef till Sjöviksskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-01

Ansök nu

Dela detta jobb