skoljobb.se

Administrativ chef vid Utbildningsförvaltningen

Ansök nu

Administrativ chef vid Utbildningsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med på resan in i framtiden och arbetet med att möjliggöra en skola där alla kan och vill vara?

Vårt uppdrag är att erbjuda en utbildning som främjar alla barns utveckling och lärande
samt en livslång lust att lära. Tillsammans säkerställer vi att verksamheten håller hög
kvalitet och att kvaliteten är likvärdig med utgångspunkt i skollag, läroplan och andra skolförfattningar. Vår utgångspunkt är att alltid sätta barn och elever i fokus.

I uppdraget som administrativ chef till utbildningsförvaltningen, får du möjlighet att tillsammans med dina medarbetare vara med och göra skillnad på riktigt. Tillsammans utvecklar vi Mjölby kommun in i i framtiden.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget som administrativ chef vid utbildningsförvaltningen innebär att tillsammans med förvaltningschef och verksamhetschefer, leda arbetet utifrån nationella och lokala styrdokument samt lokala och regionala överenskommelser. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till förvaltningschefen.

Du ansvarar för förvaltningens gemensamma administration och verksamhetsstöd och gör det tillsammans med en personalgrupp som består av 18 medarbetare. Arbetet innebär också att utveckla av nya arbetsprocesser utifrån kommunens ambitioner kring digitalisering och anpassad service.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar att leda, stödja och samordna förvaltningens och kommunernas gemensamma processer, så att de är rättssäkra, möter framtidens behov så att de är enkla och tydliga att förstå ur ett kundperspektiv. I rollen som administrativ chef ingår att tillsammans med förvaltningskontorets medarbetare och övriga chefer, skapa och upprätthålla rutiner samt stödfunktioner inom områden såsom kvalitet, administration, lokalbehov, IT, ekonomi, statistik och juridik.

Du ansvarar för remisser och yttranden kring allmänna frågor och kan vara föredragande i nämnd med koppling till ditt ansvarsområde.

Utöver att vara operativ chef och stötta och coacha medarbetarna, så företräder du förvaltningen i olika sammanhang. Du bidrar aktivt i ledningsgruppsarbetet på förvaltningen och arbetar för en god samordning, gott samarbete med andra förvaltningar och med ett helhetsperspektiv utifrån medborgarens bästa.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Du har erfarenhet och ett stort intresse av att arbeta med administrativa frågor och processer i en politiskt styrd organisation. Du har god kunskap och har arbetat med kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen. Det är meriterande om du har arbetat med kvalitetsarbete och förändringsledning.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga. Självständighet och trygghet är en del i din profession, samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd i ditt arbetssätt och har mod att agera.

Du är en ansvarsfull och tydlig ledare som trivs i en strategisk roll där du organiserar och prioriterar arbetet på ett noggrant och effektivt sätt utifrån ett helhetsperspektiv. Du är utvecklings- och stödinriktad samt har en mycket god förmåga att samverka och vidhålla goda relationer och nätverk. Du är en person som värnar det goda arbetsklimatet.

Du har förmågan att, både självständigt och tillsammans med andra, fatta tydliga beslut. Din initiativförmåga är god och du har förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du ger råd, stöd och skapar möjlighet för dina medarbetares utveckling och har samtidigt förmågan att delegera arbetsuppgifter.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och spännande uppdrag i en utvecklingsinriktad organisation, där vi gemensamt möter framtidens utmaningar och behov. Du får även ett chefsintroduktionsprogram och möjlighet till fortsatt kompetensutveckling i ditt ledarskap

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-01-01
eller enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14

Referensnummer: C94861

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Christer Lordh
Utbildningschef
010 - 234 51 46
076-829 87 84
christer.lordh@mjolby.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Administrativ chef vid Utbildningsförvaltningen

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning