skoljobb.se

Ålstensskolan söker engagerad fritidspedagog/lärare fritidshem

Ansök nu

Ålstensskolan söker engagerad fritidspedagog/lärare fritidshem

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.
Arbetsplatsbeskrivning

Våga vilja längre - det vill vi på Ålstensskolan.

Vi är en anrik skola från 1929 och har massor av nytänk. Ålstensskolan är en F-5 skola med knappt 600 elever och drygt 80 medarbetare. Vår skola ligger längst upp på Ålstensgatan med fantastiska miljöförutsättningar för verksamheten såsom natur, Mälaren och idrottsanläggningar runt knuten. Skolans stora skolgård ger också möjlighet till daglig aktivitet och rörelse.

Ett av våra fokusområden är att Ålstensskolan ska vara en attraktiv arbetsplats för alla, såväl liten som stor. Vi ger varandra möjlighet, inspiration, mod och nyfikenhet att utvecklas längre. Ett annat fokusområde är vår rörelsesatsning, Hjärna Puls. Den innebär bland annat att eleverna har minst 30 minuters organiserad rörelse varje dag. Skolan har behöriga lärare och behöriga fritidspedagoger.              
 
Läs mer på www.alstensskolan.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog/lärare mot fritidshem och som är van att arbeta och utveckla verksamheten på fritidshem.

Du ingår i ett team kring en årskurs. Du kommer att arbeta tillsammans med lärare men även planera och genomföra fritidspedagogiska pass under skoltid. På eftermiddagen övergår verksamheten till fritidsverksamhet. Tillsammans med dina kollegor arbetar ni målfokuserat med planering, genomförande, uppföljning och dokumentation i enlighet med LGR11.

Ålstensskolan har ett lokalt avtal gällande våra fritidspedagoger och förtroendetid, vilket innebär att förtroendetiden genererar 2 veckors ledighet varje år utöver vanlig semester. 
 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen/examen lärare i fritidshem.

Du ska ha examen som fritidspedagog/lärare mot fritidshem. 
Du ska vara en lugn, trygg och stabil pedagog som har förmåga att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. 
Du ska vara en tydlig ledare som har höga förväntningar på elever, dig själv och verksamheten. 
Om du har lång eller kort erfarenhet är inte det allra viktigaste, dock meriterande.


Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Tillträde snarast
Antal lediga befattningar    2
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Bromma
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/5849

Kontakt    
Christina Flodin, 0761248889
Facklig företrädare    
Lärarförbundet, 08-50833498
Marianne Bäckström Neeves, Lärarnas Riksförbund, 076-1242301
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Ålstensskolan söker engagerad fritidspedagog/lärare fritidshem

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen