skoljobb.se

Alviksskolan - legitimerad lärare i trä- och metallslöjd

Regioner
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Alviksskolan - legitimerad lärare i trä- och metallslöjd

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker en legitimerad lärare som ska undervisa trä- och metallslöjd åk 5-9. Du kommer ingå i ett arbetslag och kommer ha ämnesplanering med skolans övriga slöjdlärare.Tjänsten kan även innehålla mentorskap.Vi söker dig som anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika typer av läromedel, bland annat digitala läromedel. På Alviksskolan arbetar vi både språkutvecklande och formativt i samtliga ämnen och vi vill att du bidrar aktivt i detta arbete.

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare som ska undervisa i trä- och metallslöjd. Du är professionell, självständig och engagerad i arbetet med elevernas utveckling mot skolans mål samt väl förtrogen med gällande styrdokument. Du har vana att jobba som lärare utifrån ett lågaffektivt bemötande. Du är van att jobba flexibelt och har förmåga att variera och anpassa dina undervisningsmetoderna.

Du sätter eleven i centrum i alla situationer, har en positiv elevsyn, samt att du har en god förmåga att utveckla och planera undervisningen i samarbete med kollegor.

Du är tydlig och ansvarstagande. Du har även lätt för att samarbeta med elever och vårdnadshavare, såväl som medarbetare och skolledning. Du har lärarlegitimation och behörighet  att undervisa elever i slöjd i årskurs 3-9.

Övrigt

Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Dela detta jobb

Alviksskolan - legitimerad lärare i trä- och metallslöjd

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen