skoljobb.se

Alviksskolan söker biträdande rektor åk 1-3

Ansök nu

Alviksskolan söker biträdande rektor åk 1-3

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Vi har ett tätt samarbete med Stockholms Universitet, eftersom vi är övningsskola och utbildar morgondagens lärare. På Alviksskolan har vi ett formativt och språkutvecklande arbetssätt. Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Alviksskolan kommer du bistå rektor i ledningen av verksamheten, samordna och utveckla det pedagogiska arbetet och driva skolans utveckling framåt. Du ingår i elevhälsoarbetet där vi arbetar främjande och förebyggande. I tjänsten ingår personalansvar där medarbetarsamtal och lönesamtal ingår.

Tillsammans med rektor och skolans ledningsgrupp ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och mot uppställda mål. Det innefattar bland annat att leda, följa upp och utvärdera pedagogiska processer, systematiskt kvalitets-och arbetsmiljöarbete. Du kommer också tillsammans med rektor ansvara för skrivandet av hela skolans verksamhetsplan och verksamhetsberättelse.

Vårt arbete bygger på ett nära och väl fungerande samarbete. Samtidigt kräver arbetet att du är självständig och har en god förmåga att etablera och utveckla relationer med medarbetare, elever och föräldrar. Du har hög social kompetens, positiv och kan sprida arbetsglädje och engagemang. 

Arbetsuppgifter och förväntningar som vi har på dig som biträdande rektor är att:

• Du kommer att ha personal-, elev- och verksamhetsansvar för åk 1-3 

• Du biträder rektor i olika uppdrag

• Du står för fattade beslut och är tydlig i ditt ledarskap 

• Du har förmåga att skapa goda relationer och få medarbetarna att utvecklas i sina uppdrag.

• Du är flexibel och strukturerad

• Du brinner för skolutveckling

• Du leder och fördelar arbetet tillsammans med rektor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som skolledare och har en lärarbehörighet i botten. Du är en kommunikativ ledare som kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du äger en förmåga att uppmuntra och inspirera. Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten. Om du har tidigare skolledarerfarenhet samt gått rektorsprogrammet så är det meriterande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-10-01 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Ort    Bromma, Alvik
Referensnummer    2018/4826

Kontakt    
Henrik Nöbbelin, rektor, 08-50807104

Facklig företrädare    
Kjell Sjöberg, Sveriges skolledareförbund, 076-8255283
Olle Pettersson, Lärarförbundet, skolledare, 076-1221743

Sista ansökningsdag    2018-08-21
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Alviksskolan söker biträdande rektor åk 1-3

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen