skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.  

Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare på heltid som ska undervisa i SVA på vårt mellanstadium. Du kommer att arbeta med SVA undervisningen på enheten och kommer ingå i ett arbetslag som är ansvariga för eleverna i årskurs 4-6. På Alviksskolan arbetar vi både språkutvecklande och formativt i samtliga ämnen och vi vill att du bidrar i detta förhållningssätt. Du kommer även ingå i ett ämnesteam som tillsamman implementerar aktuell skolforskning i undervisningen. Din grundsyn präglas av att du ser möjligheter och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi arbetar för att förbättra våra resultat och vår måluppfyllelse. Vi behöver dig som är skicklig, ambitiös, och redo att göra det där lilla extra för att barnen  ska nå sin fulla potential. Du ska också vara en tydlig pedagog som har lätt för att skapa goda relationer till både elever, föräldrar och kollegor. 
 
Kvalifikationer

Du ska vara behörig lärare i årskurs 4-6 med en hög kompetens och du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa SVA i årskurs 4-6. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i åk 4-6 i svenska och engelska.

Som lärare har du unika möjligheter att påverka och bidra till elevernas utveckling utifrån dess egna förutsättningar och du ska kunna ta tillvara och utveckla den kompetens som finns i klassen. Som person är det viktigt att du är ansvarskännande och har uppnått en personlig mognad, är initiativrik och empatisk. Du ska också vara tydlig en ledare som har lätt för att skapa goda relationer till elever, föräldrar och kollegor.

Övrigt

 Intervjuer kan ske under annonseringstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/3076

Kontakt    
Cecilia Ideborg, cecilia.ideborg@stockholm.se
Facklig företrädare    
Petra Rosengren-Burén, Lärarförbundet., petra.buren@stockholm.se
Marianne Bäckström, Lärarnas Riksförbund, marianne.backstrom.liljedahl@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Alviksskolan söker en SVA lärare till åk 4-6

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Dela detta jobb