skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är lärare i fritidshem/fritidspedagog och vill vara med och utveckla verksamheten på fritids för våra elever i årskurs F-3. Uppdraget innebär att komplettera lärandet i årskurs F-3 samt stödja elevernas sociala och allmänna utveckling. Utifrån fritidshemmets kapitel i Lgr 11 kommer du ansvara för planering och genomföra undervisning i fritidshemmet. Som fritidslärare arbetar du för att stödja elevernas utveckling och lärande och erbjuda en meningsfull fritid. Du kommer det här läsåret ingå i ett arbetslag som tillsammans ansvarar för elever i förskoleklass. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen/examen lärare i fritidshem eller annan likvärdig pedagogisk högskoleexamen och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Du har ett pedagogiskt driv att vidareutveckla verksamheten och du ser på utveckling och nya idéer som positiva utmaningar.

Du bidrar till våra elevers utveckling genom samspel och i dialog med andra. Du är engagerad, rak och öppen och har en organisatorisk förmåga. Du kan göra individuella anpassningar för eleverna utifrån de behov du möter. Du har en god förmåga att skapa bra relationer med elever och vårdnadshavare.

Övrigt

 Intervjuer kan ske under ansökningstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-01-07 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Alvik, Bromma
Referensnummer    2018/6422

Kontakt    
Kerstin Dareflod, biträdande rektor, kerstin.dareflod@stockholm.se

Facklig företrädare    
Petra Rosengren-Burén, Lärarförbundet, petra.buren@stockholm.se
Åsa Åkrstedt, Lärarnas Riksförbund, asa.akerstedt@stockholm.se

Sista ansökningsdag    2018-10-31
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Alviksskolan söker legitimerade lärare i Fritidshem/Fritidspedagog

Regioner
Utgår

2018-10-31

Ansök nu

Dela detta jobb