skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.

 
Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se/


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad lärare som kan undervisa och utveckla våra elever i årskurs 4-6. Du kommer ingå i ett arbetslag som är ansvarig för eleverna i årskurs 4-6. Vi söker dig som kommer undervisa årskurs 6 i främst matematik och engelska, i tjänsten ingår mentorskap för en klass.

Vi söker dig som anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika typer av läromedel, bland annat digitala läromedel. I tjänsten ingår att skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du kommer ansvara för kontakter med föräldrar och andra aktörer. På Alviksskolan arbetar vi både språkutvecklande och formativt i samtliga ämnen och vi vill att du bidrar aktivt i detta arbete. 

Kvalifikationer

Vi söker en legitimerad lärare som ska undervisa i årskurs 4-6. Du ska ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i matematik och engelska för        årskurs 4-6. 

Du är professionell, självständig och engagerad i arbetet med elevernas utveckling mot skolans mål samt väl förtrogen med gällande styrdokument. Du har vana att jobba som lärare utifrån ett lågaffektivt bemötande. Du är van att jobba flexibelt och har förmåga att variera och anpassa dina undervisningsmetoderna. Du är van att använda digitala verktyg i din undervisning.

Du sätter eleven i centrum i alla situationer, har en positiv elevsyn, samt att du har en god förmåga att utveckla och planera undervisningen i samarbete med kollegor.

Du är tydlig och ansvarstagande. Du har även lätt för att samarbeta med elever och vårdnadshavare, såväl som medarbetare och skolledning.

Övrigt

Intervjuer kommer ske fortlöpande. 

Tillträde den 12 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/2302

Kontakt    
Cecilia Ideborg, birtädande rektor, cecilia.ideborg@stockholm.se
Facklig företrädare    
Petra Rosengren-Burén, Lärarförbundet., 08-508 41 698
Marianne Bäckström, Lärarnas Riksförbund., marianne.backstrom.liljedahl@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Alviksskolan söker legitimerade lärare till åk 4-6

Ansök nu

Dela detta jobb