skoljobb.se

Alviksskolan söker skolsköterska

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-26

Ansök nu

Alviksskolan söker skolsköterska

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma. På Alviksskolan har vi ett formativt och språkutvecklande arbetssätt. Vill du vara en av oss som ingår i Elevhälsoteamet? Vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande utifrån skollagens och elevhälsans riktlinjer. I Elevhälsoteamet ingår specialpedagoger för varje stadie, studie- och yrkesvägledare, skolpsykolog, kurator och du som en av vår skolsköterskor.         
 
Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se

Arbetsbeskrivning

Utföra elevhälsans medicinska insatser i skolan enligt gällande råd och anvisningar. Tillsammans med skolläkaren och i samråd med skolledningen ansvara för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan. Arbetet innebär samverkan med elever, föräldrar, skolans personal samt organisationer och myndigheter utanför skolan. På Alviksskolan/Ulvsundaskolan arbetar två skolsköterskor som samarbetar inom arbetsområdet.

Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning och övrig elevhälsopersonal utifrån sin medicinska kompetens skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom

Hälso –och sjukvård för barn och ungdom 60 hp. Distriktssköterska 75 hp. eller Skolsköterskeprogrammet Högskolan i Skövde 60 hp,

Det är värdefullt om skolsköterskan har folkhälsovetenskaplig kompetens.

Stockholm stads skolsköterskor journalför i PMO och du bör kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler. Erfarenhet som skolsköterska är meriterande. 

Du är empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är också gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Därutöver krävs förmåga att vara strukturerad för att planera verksamheten på kort och lång sikt.

Övrigt

Intervjuer kommer ske under annonseringstiden.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-01-09
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Bromma/Alvik
Län    Stockholms län
Land    Sverige

Referensnummer    2018/5887
Kontakt    
Henrik Nöbbelin, henrik.nobbelin@stockholm.se
Skolhälsan Stockholms stad Marie Ekqvist Olsson, 08-50833686
Facklig företrädare    
Pia Lejkemo, Vårdförbundet, 08-508 33 786
Legitimationskrav    Sjuksköterska
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Alviksskolan söker skolsköterska

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen