skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

Alviksskolan är en kommunal F-9 skola i Bromma som är integrerad i Stockholms enda F-9 skola för elever med hörselanpassning. Skolan har cirka 1000 elever och här jobbar cirka 180 anställda med att sätta eleven i fokus under hela skoldagen. Vi vill att våra elever ska lyckas i livet genom att få en bra start på Alviksskolan. Våra medarbetare är engagerade, har en stor vilja att utveckla och förbättra skolan. Vi tar gemensamt ansvar på skolan för att göra roliga saker och trivas på arbetsplatsen. Det är viktigt att ha kul på jobbet tillsammans med kollegor och elever! På Alviksskolan har vi ett formativt förhållningssätt, vi gillar att utveckla nya undervisningsmetoder för att mötet mellan elever och oss vuxna på skolan ska bli så bra som möjligt.                        
 
Läs mer på http://alviksskolan.stockholm.se


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av att undervisa våra elever med hörselnedsättning i MA/NO på högstadiet utifrån ett språkutvecklande förhållningssätt. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika typer av läromedel, bland annat digitala läromedel. Du kommer att ha huvudansvaret för NO ämnet och kommer undervisa i ämnena matematik och NO. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att undervisa i kemi.

I tjänsten ingår mentorskap med ansvar för att skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du kommer ansvara för kontakter med föräldrar och anda aktörer.

I våra hörselklasser har vi i de flesta ämnen ett tvålärarsystem. För att trivas hos oss behöver du ha god förmåga att samarbeta, vara lyhörd och ha lätt för att sätta dig in i andra människors perspektiv. Vi arbetar både språkutvecklande och formativt i samtliga ämnen och vi vill att du bidrar aktivt i detta arbete. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare med legitimation för att undervisa i NO och matematik på högstadiet. Du är professionell, självständig och engagerad i arbetet med elevernas utveckling för att nå skolans mål samt väl förtrogen med gällande styrdokument. Du sätter eleven i centrum i alla situationer, du har en positiv elevsyn samt att du har en god förmåga att utveckla och planera undervisningen i samarbete med kollegor. Du är tydlig och ansvarstagande. Du har även lätt för att samarbeta med elever och vårdnadshavare så väl som medarbetare och skolledning. Teckenspråk eller erfarenhet av att använda tecken som stöd i undervisningen är meriterande.

Övrigt

Intervjuer kan ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2004

Kontakt    
Emma Ederyd, biträdande rektor, 076-120 71 11

Facklig företrädare    
Petra Rosengren-Burén, Lärarförbundet, 08-50807128
Marianne Bäckström, Lärarnas Riksförbund, marianne.backstrom.liljedahl@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Alviksskolans Hörselklasser söker legitimerad MA/No lärare i årskurs 7-9

Ansök nu

Dela detta jobb