skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Anna Whitlocks gymnasium kommer att bli stadens största gymnasieskola med ca 2200 elever fullt utbyggt och vi erbjuder de högskoleförberedande programmen ES, EK, NA, SA och TE, med olika inriktningar.

Våra lokaler ligger mycket centralt, nära stadshuset, på Kungsholmen. Skolan startade i augusti 2018 med 720 elever i årskurs 1 och därtill är Östra Real inhysta i skolans lokaler till december 2019. Till nästa läsår kommer skolan att ha ca 1450 elever, en fördubbling jämfört med i år, och därför behöver vi nu förstärka ledningsgruppen.

Anna Whitlocks gymnasium ska vara en skola för bildning och innovation. Vår tids stora frågor, så som de uttrycks i de globala målen, genomsyrar verksamheten vid AW. Vi är en skola med fokus på utbildning för hållbar utveckling. Bildning beskriver ett sätt att vara och förhålla sig till omvärlden. Bildning är livslångt och gäller livets alla områden, det förändrar vårt sätt att se på oss själva, varandra och världen. På Anna Whitlocks gymnasium tillägnar sig eleverna en bildningsnivå som leder till självständighet, integritet och tillit till den egna förmågan. Innovation förknippas med mod, kreativitet och att använda kunskaper för att våga och vilja ta initiativ till språng mot något nytt och okänt, att erövra handlingskompetens. För att kunna förverkliga skolans identitet och profiler kommer skolan att ha ett nära samarbete med högskolor/universitet, organisationer och företag.

Skolan organiseras i programöverskridande undervisningsteam som leds av karriärlärare. Vi har 3 team nu och räknar med en fördubbling till nästa år. EHT utgör också ett team som leds av en person i den gruppen. Skolledningen består nu av rektor, två biträdande rektorer samt en administrativ chef. Den pedagogiska ledningsgruppen inkluderar även alla teamledare.

Arbetsbeskrivning

Uppdragets tyngdpunkt ligger i att tillsammans med skolledning och all övrig personal fortsätta arbetet med att driva en helt ny skola i stark expansion. Med detta följer att bygga organisation, skapa strukturer och utveckla skolans identitet. Skolan byggs kring den vision som är framtagen och ska göras tydlig för omgivningen och blivande gymnasieelever. Du ingår i ledningsgruppen och tillsammans med övrig skolledning är du med och leder utvecklingen av Anna Whitlocks gymnasium. Som biträdande rektor kommer du att vara chef för lärare och ansvara för utbildningen för en del av skolans elever, med alla de sedvanliga arbetsuppgifter det innebär. Dina arbetsuppgifter kan komma att ändras eftersom organisationen kommer att förändras varefter skolan växer.

Kvalifikationer

Du är en skicklig skolledare och har god kunskap om gymnasieskolans verksamhet

• Du utövar ett tydligt, involverande pedagogiskt ledarskap

• Du är mycket intresserad av att utveckla undervisning och lärande tillsammans med kollegor och lärare

• Du har stor förmåga att skapa goda relationer med elever, personal och föräldrar

• Du har ett stort intresse av att bygga upp en ny verksamhet med allt vad det innebär av flexibilitet, tålamod och kreativitet

• Du är en kommunikativ ledare som kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

• Du tycker om att samarbeta och har en helhetssyn på verksamheten.

• Du har gedigen digital kompetens och är intresserad av att bidra till skolans digitala utveckling

• Du har en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning som är relevant för tjänsten

Det är meriterande om du

• har genomgått rektorsprogrammet

• har tidigare erfarenhet av ledning av Teknikprogrammet och eller Ekonomiprogrammet

• har erfarenhet av att starta ny skola 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190729
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 39,5 tim/v
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6796
Publicerat 2018-10-22
Sista ansökningsdag 2018-11-18
Utbildningskrav Högskola/universitet

Anna Whitlocks gymnasium söker två biträdande rektorer

Regioner
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Dela detta jobb