skoljobb.se

logo

Är du vår nya fritidspedagog till lågstadiet?

Företag Tyresö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-11

Ansök nu

Är du vår nya fritidspedagog till lågstadiet?

Vad vi gör och vill

Vi finns på Fårdala skola, en skola nära Tyresö centrum. Vi har cirka 320 elever och är två paralleller upp till åk 6. På skolan finns även en kommunövergripande lärstudio med inriktning tal och språk. Vi har nära till fin natur och till Tyresös utbud av kultur, hallar och aktiviteter. Vi arbetar i team som består av två mentorer samt samverkanspersoner från fritids med ett tydlig hela dagen perspektiv. Vi befinner oss i ett utvecklingsarbete i kooperativt lärande som vi implementerar steg för steg i alla klassrum. Det är ett spännande arbete som vi ser som ett långsiktigt fokusområde som gynnar utveckling och lärande. För oss är det är ett främjande värdegrundsarbete.

Om tjänsten

Som fritidspedagog eller lärare mot fritidshem så ser vi att du är med och driver fritidshemmets utveckling. Vi har delat upp vårt utvecklingsarbete på fritids i fyra grupper. Grunduppdraget, pedagogiska planeringar, lovfritids och rörelse/hälsa. All fritidspersonal ingår i någon grupp. Fritidshemmet leds av vår biträdande rektor.

Samverkansuppdraget i klass betyder att du stödjer läraren under lektionerna, leder smågrupper eller enskilda elever vid behov. Vi är noga med heldagsperspektivet och ser att med en god samverkan så stärks både skola och fritids. Du kommer också att ingå i nätverket för fritidshemmen i Tyresö kommun.

Vem är du?

Du är utbildad fritidspedagog eller lärare mot fritidshem och har minst tre års erfarenhet.
Vi vill att du har stor kunskap om att leda grupper på fritidshemmet och i klass samt en förståelse för lärmiljöns betydelse. Du behöver vara väl förtrogen med läroplanens kapitel 1, 2 och 4.

Som person så har du lätt för att samarbete och bygga goda relationer med både barn och vuxna.
Du har en hög pedagogisk insikt som du kan omsätta i praktiken och har en helhetssyn vad gäller omsorg och lärande. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda och ta egna initiativ. Du har ett nyfiket förhållningsätt och vill utveckla lärandet på fritids.

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 maj 2023. Vi kommer att intervjuer löpande. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl:

Jenny Karlsson Rektor,  jenny.karlsson@tyreso.se  

Kristina Holmgren Biträdande Rektor   kristina.holmgren@tyreso.se

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.tyreso.se/jobba-hos-oss.html.

Barn- och utbildningsförvaltningen
Tyresö är nära. Nära storstad, skog och skärgård, 20 minuter från Stockholm city. Tyresö kommun som arbetsplats kännetecknas av fokus på resultat, engagemang och nära ledarskap. Vi gör skillnad i Tyresöbornas vardag. Bli en av oss, här trivs nya tankar.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Tyresö ansvarar för hela utbildningskedjan – från förskola till vuxenutbildning. Vi ligger i framkant när det gäller ett inkluderande arbetssätt och har ett arbetsklimat där medarbetare, barn och elever kan växa och lyckas. Gemensamt för alla våra verksamheter är helhetstänk, likvärdighet och ett nära pedagogiskt ledarskap. Tillsammans skapar vi en utbildning för var och en.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

logo
Är du vår nya fritidspedagog till lågstadiet?

Tyresö kommun