skoljobb.se

logga

Arabisk- och/eller somalisktalande pedagog med IT-kunskap till Kulturhuset Agora

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Arabisk- och/eller somalisktalande pedagog med IT-kunskap till Kulturhuset Agora

Sista ansökningsdatum: 2020-09-27
Referensnummer: 5512

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Truels Olin, Verksamhetschef, 013-263799, Truels.Olin@linkoping.se

Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Kulturhuset Agora med sitt närbibliotek är en kreativ och öppen mötesplats för olika kulturella uttryck oavsett kön, ålder eller bakgrund. Fokus är på flickor och kvinnor där det egna skapandet och biblioteksverksamheten står i fokus. Kulturhuset Agora är placerad i stadsdelen Skäggetorp och är en del av Kulturscener som är en verksamhet under Kulturscener och Ungdom, inom Kultur- och fritidsförvaltningen. Kulturscener är en relativt ny organisation där vi med engagemang och drivkraft arbetar tillsammans för att skapa dem bästa mötesplatserna för Linköpings kommuns invånare. I verksamheten för Kulturscener ingår mötesplatserna: Skylten, Kulturhuset Agora, Sagateatern, Dansens Hus, Berga By och Arbis.

Arbetsbeskrivning

Kulturhuset Agora har tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan sökt och beviljats medel från Kulturrådet för ett projekt där vi via pedagogisk handledning vill skapa en bättre digital förståelse för boende i Skäggetorp. Därför söker vi nu dig som har goda språkkunskaper i svenska, arabiska och/eller somaliska samt har ett intresse att lära andra människor att bli en del av vårt digitala samhälle. Projektet är ett samarbete mellan Bibliotek Agora och Vuxenskolan i Linköping och du kommer att samarbeta med projektansvarig bibliotekarie från Agora, samt projektledare från Vuxenskolan.

Tjänsten är en projektanställning till och med 31:e december 2021 där du under projekttiden ska handleda och via kurser utbilda människor med utländsk bakgrund i att använda dator och samhällsaktuella digitala tjänster. Vi kommer att lägga stort fokus på föräldrar och kvinnor. I tjänsten ingår även planering av kurser och aktiviteter. Du ska vara van vid arbete med att leda pedagogiska processer. Innehållet kommer i hög grad vara deltagarstyrt, och det är viktigt att du är flexibel och lyhörd inför deltagarnas behov.

På Agora tar alla också ett gemensamt ansvar för huset och verksamhetens innehåll. Det innebär att det i tjänsten kan förekomma samverkan med andra på kulturhuset för att på så vis skapa gemensamma synergieffekter för att utveckla verksamheten.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning och/eller en arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha ett pedagogiskt, bildande och inkluderande förhållningssätt i dina möten med andra människor. Du ska också vara en god användare av datorer, surfplattor, smartphone samt ha god inblick i de digitala tjänster som samhället erbjuder som service. Meriterande är om du har ett intresse för kultur och litteratur samt arbetat inom någon form av skola. Vi utgår från att du har goda språkkunskaper och behärskar svenska, arabiska och/eller somaliska i tal och skrift.

Du ska vara social och tycka om att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. 

Vidare söker vi dig som är entusiastisk och skapar delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande samt har ett gediget intresse och förståelse för hur människor tar till sig information och kunskap. Vi ser gärna att du tar egna initiativ och kan leda dina egna processer i ditt arbete.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-11-01 eller enligt överenskommelse 

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2021-12-31

Sysselsättningsgrad: 50%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5512

Dela detta jobb

logga
Arabisk- och/eller somalisktalande pedagog med IT-kunskap till Kulturhuset Agora

Linköpings kommun