skoljobb.se

Arabisktalande elevassistent i grundsärskolan Öjersjö Brunn/Storegård

Företag Partille kommun
Regioner
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Arabisktalande elevassistent i grundsärskolan Öjersjö Brunn/Storegård

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag närmare 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens barnomsorg, dvs förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. Förvaltningen ansvarar även för kommunens utbildningsverksamhet inom; förskoleklass, grundskola, särskola, gymnasieskola, kommunalvuxenutbildning, svensk undervisning, gymnasieförskola och uppdragsutbildningar. Grundsärskolan i Partille kommun är belägen på två grundskolor i Öjersjö, Storegård och Brunn. Skolorna ligger i ett mycket trevligt och expansivt område med närhet till stad och natur. Vi har en trevlig arbetsmiljö i moderna och ändamålsenliga lokaler. För närvarande har vi 47 elever i vår verksamhet i årskurserna 1-9 som är fördelade på åtta klasser men nu är vi på väg att utöka med ytterligare två klasser. Grundsärskolan i Partille kommun lägger stor vikt vid systematiskt kvalitetsarbete och stor kompetens finns att tillgå inom organisationen

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta i grundsärskolan med tillhörande fritidsverksamhet. Du kommer att arbeta som elevassistent åt elever med särskilda behov som har arabiska som modersmål, till exempel med utåtagerande beteende. 

Arbetet präglas av lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationsstrategier. Du arbetar för att stimulera och utmana elevernas utveckling och lärande, i nära samarbete med speciallärare och förskollärare

Kvalifikationer

Vi söker en arabisktalande elevassistent som har en gymnasial utbildning från barn- och fritidsprogrammet, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, med erfarenhet av att arbeta i skolan. Att du är intresserad av verksamhetens styrdokument är ett krav då du kommer att vara delaktig i att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den pedagogiska verksamheten tillsammans i teamet, eller vara en resurs som täcker upp när personal är sjuk eller ledig. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, särskilt vid förhållningssätt och lågaffektivt bemötande samt samarbetsförmåga. Meriterande är om du har erfarenhet/kunskap kring elever inom NPF och lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och AKK. Du behöver kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. Tjänsterna kommer att tillsättas av externt sökande om de inte tas i anspråk av redan tills vidare anställd personal. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 2019-08-05 eller efter överenskommelse

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Arabisktalande elevassistent i grundsärskolan Öjersjö Brunn/Storegård

Partille kommun