skoljobb.se

logga

Avdelningschef för utveckling till Utbildningskontoret

Regioner
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Avdelningschef för utveckling till Utbildningskontoret

Om arbetsplatsen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är kommunens största förvaltning med ca 6 000 medarbetare som arbetar med barn, unga och vuxna i alla skolformer från förskola till vuxenutbildning samt med arbetsmarknads- och integrationsinsatser. I takt med att Linköping växer och antalet barn och unga blir fler växer också verksamheten och förvaltningens organisation.

Förvaltningens fokus är att fortsätta förbättra kunskapsresultaten samt att öka likvärdigheten i skolan för att motverka segregation. Vårt mål är också att alla ska nå gymnasieexamen och egen försörjning.  

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen genomför just nu ett utvecklingsarbete som bland annat innebär att en ny organisation kommer att sjösättas under hösten och några nya tjänster inrättas. Syftet med utvecklingsarbetet är att skapa bättre förutsättningar för förvaltningsledningen att styra och leda verksamheten samt även möta framtidens ledningsbehov utifrån ett växande Linköping. Samarbetet inom förvaltningsledningen och mellan avdelningschefer är också starkt prioriterat där god helhetssyn är ett nyckelord. 

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som avdelningschef för utveckling utgör en central funktion i förvaltningsledningen med ansvar att i samverkan med förvaltningsdirektören och övriga avdelningschefer bidra till verksamhets- och skolformsövergripande utveckling för våra olika verksamheter. Viktiga arbetsuppgifter kommer att vara att ansvara för det övergripande systematiskt kvalitetsarbetet och måluppfyllelsen inom samtliga skolformer samt att verka för utveckling av samverkan mellan skola och socialtjänsten.

Ditt uppdrag har stor bredd och du leder en avdelning som är under uppbyggnad och som ansvarar för samordning av förvaltningsgemensamma lokalfrågor, samordna förvaltningens arbete med digital transformation samt verkar som beställare av tjänster från kommunens interna serviceförvaltning och från Lejonfastigheter när det gäller våra verksamhetslokaler. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning med relevant inriktning, sannolikt en pedagogisk examen som förskollärare eller lärare, men annan inriktning är också möjlig.

Du är van att leda chefer och att arbeta med stort eget ansvar över resultat, personal och ekonomi. Likaså har du erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor och systematiskt kvalitetsarbete inom förskole- och skolverksamhet.

Erfarenhet av att ha verkat som högre chef i en politiskt styrd organisation är ett krav.

Din erfarenhet är viktig, men vi värdesätter lika mycket dina egenskaper där strategisk förmåga, helhetssyn, prestigelöshet och samarbetsförmåga är viktigt. Ditt ledarskap utgår från ett tillitsbaserat synsätt som både utmanar och ställer krav på ett tydligt sätt, men du visar också på hög grad av omtanke och månar om det goda arbetsklimatet.

Om du lockas av att vara en viktig del av Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen fortsatta utveckling så erbjuder vi ett riktigt utvecklande och viktigt uppdrag. Välkommen!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7006

Dela detta jobb

logga
Avdelningschef för utveckling till Utbildningskontoret

Linköpings kommun