skoljobb.se

Barn- och elevhälsan söker en specialpedagog med inriktning matematik

Regioner
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Barn- och elevhälsan söker en specialpedagog med inriktning matematik

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Arbetsuppgifter:
Barn- och elevhälsan är en central verksamhet som består av enhetschef, psykologer, skolläkare, skolsköterskor, logoped, specialpedagoger, socialpedagoger, kuratorer och administratör.

Som specialpedagog inom Barn- och elevhälsan i Katrineholm arbetar du inom grundskolans år F-9 samt på gymnasiet på grupp-, organisations- och individnivå med förebyggande och främjande insatser.

Du kommer att vara kopplad till särskilda skolor och kommer i din roll som specialpedagog att ha en central roll i det tvärprofessionella arbetet i att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och genom hälsofrämjande och förebyggande arbete bidra till elevers goda hälsa. Konsultation och handledning till skolans personal är en viktig del i dina arbetsuppgifter. Som en del i tjänsten ingår det att göra matematikutredningar.

Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt och att du är bra på att samarbeta och samverka med olika yrkesprofessioner både internt och externt.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en lärarexamen och är utbildad specialpedagog eller har en likvärdig utbildning. Du arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt, är väl förankrad i skolans styrdokument, kunskapssyn och värdegrundsuppdrag. Du ser möjligheter att utveckla undervisningen tillsammans med skolans pedagoger, du har fokus på en tillgänglig lärmiljö och på att utveckla verksamheten på organisations- och gruppnivå för att främja varje elevs utveckling och lärande.

Du som söker har förmåga och viljan att samarbeta med andra, men kan också arbeta självständigt. Du är bra på att bedöma och analysera olika problemfrågeställningar samt förmår prioritera och avgränsa ditt uppdrag. Stor vikt läggs vid ett väl fungerande samarbete med elever, vårdnadshavare och pedagoger för att bidra till en god samverkanskultur. Vi värdesätter att du är en person med stort engagemang och intresse att göra skillnad för våra elever.

Då matematikutredningar ingår i uppdraget, söker vi dig som har extra fokus och intresse för matematikutvecklingsfrågor.
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och stresstålig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Då arbetet innebär resor inom kommunen behöver du ha körkort och tillgång till egen bil (milersättning utgår).

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2021-08-09. eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2021-06-18

Arbetsgivarens referensnummer: C57220/2021

Upplysningar lämnas av:
Ulrica Gredfors Andersson
Biträdande enhetschef Barn- och elevhälsan
Telefon: 0150 - 569 56
E-post: ulrica.gredforsandersson@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Gunilla Lundkvist
Specialpedagog
Telefon: 0150 - 570 81
E-post: gunilla.lundkvist@ katrineholm.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Barn- och elevhälsan söker en specialpedagog med inriktning matematik

Katrineholms kommun