skoljobb.se

Barnskötare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Barnskötare

Junebäckens förskoleområde

Varmt välkommen till oss på Junebäckens förskoleområde!

Våra sex förskolor är alla centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Vårt område består av förskolorna Bäckadalen, Ida, Kusken, Mariebo, Munksjöstaden och Torpa. Förskolornas geografiska läge ger mycket goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Vi har närhet till både bibliotek, muséer och flertalet av stadens grönområden.

Vår vision är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit barn och pedagoger kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt, i en demokratisk anda. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande.
Under läsåret 18/19 är vi med i de centralt styrda projekten: ”It för bättre lärande” samt ”Flerstämmig undervisning i förskolan”. I Brukarenkäten som går ut till vårdnadshavarna, kan 97 % av våra vårdnadshavare rekommendera våra förskolor.

Detta får du arbeta med
Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska arbetet på förskolan och arbeta för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetsyn på barnet och dess behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning.
Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande och systematiskt kvalitetsarbete.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som barnskötare. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Upplysningar
Förskolechef Madelein Nilsson, tel. 036-10 39 23
Biträdande förskolechef Teresa Sagström, tel. 036-10 38 87
Facklig representant Ingela Wettebring, tel. 072-528 46 31 (Kuskens förskola)

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Barnskötare

Jönköpings kommun