skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Varmt välkommen att söka anställning på vår fantastiska skola! Solbergaskolan är belägen i norra Älvsjö. Solbergaskolan är en mångkulturell skola i åk F-6 där mångfald ses som en stor tillgång. Verksamheten har en hög kompetens och stor vilja att driva skolutveckling framåt. Vi värdesätter samarbete i arbetslagen och har eleverna i fokus i vårt arbete.

Utveckling av nya arbetssätt som gynnar verksamheten har stort stöd från skolledningen.

Solbergaskolans mål är att skapa en trivsam arbetsplats för alla elever och all personal. På vår skola

arbetar vi i mindre arbetslag där alla bidrar med och medverkar till att våra elever ska få det bästa, både i

skolan och på fritids.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare bidrar du till att vardagen på skolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt skolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Du kommer att arbeta med en enskild elev under hela skoldagen. Arbetet kan även ibland vara i mindre grupp. Du arbetar aktivt med att ge eleven stöd både pedagogiskt och socialt på raster och lektioner. Du kommer utgå från scheman och planering, men vid behov kommer du att tänka ut alternativa lösningar, anpassningar och strategier för att elevers välbefinnande och lärande ska vara i fokus.

Kvalifikationer

 

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet om lågaffektivt bemötande och neuropsykiatriska funktionshinder.

Du har förmåga att se varje elev och dess behov och arbetar förebyggande under elevens hela skoldag.

Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av att arbeta som barnskötare och vana att dokumentera. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt elevfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela skolan. Du samverkar med elever, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer.

Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.


Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Hägersten
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2019/638
Kontakt    
Sami Shaya Kandelan, 0850821654
Publicerat    2019-02-05
Sista ansökningsdag    2019-02-19

Barnskötare/ Elevassistent

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-19

Ansök nu

Dela detta jobb