skoljobb.se

Barnskötare Färentuna förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-10

Ansök nu

Barnskötare Färentuna förskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

FÄRENTUNA FÖRSKOLA bildar tillsammans med Färentuna skola, Svanängens förskola och Skå förskola en enhet. Skolan är en F-6 skola med ca 250 elever och Färentuna förskola har ca 100 barn. Vi ligger på norra Färingsö omgivet av vacker natur. Vi beskriver oss som en byskola/förskola nära stan. En familjär och trygg förskola med stor nyfikenhet. 
Vår vision är att vara en plats där alla växer (både barn/elever och pedagoger). För att detta ska ske behövs glädje, kunskap och utmaningar som är våra tre ledord. I Färentuna har vi ett tätt samarbete förskolorna, fritids och skola. Vi har en ledningsgrupp där rektor skola, rektor förskola, biträdande rektor och utvecklingsledare driver verksamhetsutveckling. Vi ser stora möjligheter med att få ha eleverna från 1 år-13 år på vår enhet. 
På förskolan har vi både årsansvariga pedagoger och ateljerista/pedagogisk ledare som tillsammans med rektor och biträdande rektor bedriver pedagogisk utveckling. Nära samarbete och utbyte av kompetenser sker mellan alla 3 förskolor.
Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Det går en röd tråd genom Ekerö kommuns förskolor – med aktiva nätverk delar vi med oss, samarbetar och jobbar från samma grund och tänk. Tillsammans utvärderar och applicerar vi de bästa och viktigaste metoderna för våra barn. Din ambition att utvecklas behövs för att vi ska kunna fortsätta ge barnen rätt förutsättningar. Därför uppmuntrar vi fortbildning och förväntar oss att du är öppen och nyfiken på nya angreppssätt och metoder.

Färentuna förskola har inspirerande och fina lokaler som ger möjlighet till en kreativ och nytänkande verksamhet. Förskolans egna Ateljerista stöttar arbetslagen och driver tillsammans med förskollärarna och barnskötarna utvecklingen de pedagogiska miljöerna. Förskolan arbetar åldersindelat men med ett nära samarbete med närliggande åldersgrupper genom ett blocktänk. Genom att arbeta fler pedagoger tillsammans ökar kollegialiteten och möjligheten till fler flexibla grupper. Förskolan arbetar och utvecklar ständigt IKT-arbetet tillsammans med IKT-pedagogen och det finns stora möjligheter att arbeta med IT genom lärplattor och projektorer. Vi lägger stor vikt vid kollegiala möten, handledning och deltagande i kommunens egna nätverk och utbildningar. Vi arbetar för att pedagogerna följer sin barngrupp under flera år. Några av våra satsningsområden kommande läsår är att utveckla och utmana undervisningen på förskolan, fortsätta implementeringen av CPS samt att utveckla planeringen av den pedagogiska verksamheten.

I uppdraget ingår att vara med och planera och utforma den dagliga undervisningen, rutinsituationer och lekar. Du kommer att skapa dokumentationer i Förskoleappen med stöd av kollegor. Du kommer att delta i reflektion och planering med kollegor och pedagogisk ledare samt vara delaktig i utformadet av de pedagogiska miljöerna. Vi vill att du arbetar utifrån barnens intresse och behov samt att du genom ett närvarande förhållningssätt stöttar barnen i deras lekar och aktiviteter.

Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har en barnskötarutbildning på gymnasienivå och/eller erfarenhet av att arbeta med barn. Du kan samarbeta med kollegor i både större och mindre sammanhang. Du kan vara flexibel och lojal mot verksamheten. Du är serviceinriktad mot barn, kollegor och vårdnadshavare. Vi ser gärna att tar egna initiativ till aktiviteter i samspel med kollegor.

Tillträde: 2019-08-12 eller enligt ö.k
Omfattning: 80-100 %
Anställningsform: Tillsvidare

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.
Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Malena Svensson
Biträdande förskolechef
08-124 577 11

Du ansöker senast 2019-08-10 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Barnskötare Färentuna förskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen