skoljobb.se

Barnskötare Förskola Fågelsta

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

Barnskötare Förskola Fågelsta

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom – och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Syd består av 4 förskolor, Varv, Fågelsta, Parken och Charlottenborg. Varv är en enavdelnings-förskola, Fågelsta har två avdelningar en yngre -och en äldrebarn. Parken har tre avdelningar, två yngrebarn -och en äldrebarn. Charlottenborg har två avdelningar med barn i åldern 1-5 år. Varv och Fågelsta ligger ca 1 mil söder om Motala intill en vacker natur som bidrar med stora möjligheter att förlägga verksamheten utomhus. Parken ligger centralt i Motala med närhet till skogen i Bondebacka och flera parkområden. Parken strävar efter att arbeta mycket med utomhuspedagogik och utemiljön är en stor del av förskolans utbildning. Charlottenborg är belägen i centrala Motala med närhet till skog och natur. Charlottenborg är ett mångkulturellt område.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som vill vara med och utveckla förskolans verksamhet i Fågelsta utifrån Förskolans läroplan. Som barnskötare ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget ska du kontinuerligt och systematisk dokumentera, analysera och utvärdera det pedagogiska arbetet i förskolan för att utveckla förskolans kvalité. Du kommer att ingå i en personalgrupp som består av förskollärare och barnskötare, där ni tillsammans kompletterar och inspirerar varandra och planerar det pedagogiska arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad barnskötare!

Vi ser det som meriterade om du har erfarenhet och intresse av barns kreativa lärprocesser, utomhuspedagogik och IKT (Informations- och kommunikationsteknik).

Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du är kreativ och ser möjligheter i ditt arbete istället för hinder. Du har en god samarbetsförmåga och skapar lätt relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande. I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa.

Du ska även ha körkort och tillgång till egen bil.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Barnskötare Förskola Fågelsta

Motala kommun