skoljobb.se

logga

Barnskötare/fritidsledare (vikarie) till Elmsta skola

Ansök nu

Barnskötare/fritidsledare (vikarie) till Elmsta skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hos oss på vår härliga skola Elmsta skola på Väddö. Det här är en tjänst för dig som har erfarenhet av arbete i fritidshemmet eller liknande erfarenheter sedan tidigare och har en vilja att påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin utveckling. Vi rekryterar en barnskötare/fritidsledare på 100% under perioden 2023-09-25 t.o.m. 2024-06-18.

Elmsta skola är en av tre skolor i Älmsta rektorsområde. Vårt fritidshem består av två avdelningar, ett för elever årskurs F-1 och ett för elever årskurs 2-6 och det ingår även ett samarbete med fritidshemmet på Grisslehamns skola.

Arbetsbeskrivning

Vi samarbetar i olika konstellationer med arbetslaget, skolan, elevhälsan mm. Du kommer att ingå i fritids arbetslag och tillsammans med kollegor från Elmsta och Grisslehamn ansvarar ni gemensamt för att utföra fritidshemmets uppdrag i enlighet med styrdokument och deltar förstås i skolans utvecklingsarbete.

I ditt arbete som barnskötare/fritidsledare kommer du och kollegorna att arbeta för att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Du utgår ifrån elevinflytande och tar tillvara på deras intressen, behov och erfarenheter i fritidsverksamheten. Du ansvarar för att medverka i och genomföra planeringen och utvärderingen av fritidshemmets verksamhet i samråd med fritidslärarna. Hos oss får du tillsammans med kollegor inspirera och skapa förutsättningar till ett lustfyllt lärande varje dag. 

I uppdraget ingår även att:

-samverka med exempelvis skola, elevhälsan för att få till en röd tråd kring hela barnens dag

-anordna kreatvia aktiviteter i en trygg miljö

-utveckla och bidra till vår rastverksamhet

-arbeta i klass med grupp eller individ utifrån uppdrag under skoltid

-kontakt med vårdnadshavare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i fritidshemmet och vill bidra till en meningsfull fritid för våra elever. 

Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, lösningsfokuserad och lågaffektiv i ditt bemötande. 

Du har gymnasieutbildning som barnskötare eller fritidsledare utbildning alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.  

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Anställningsform

Heltid, tidsbegränsad vikariat 

Tillträde 2023-09-25 t.o.m 2024-06-18

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-09-13

Sista ansökningsdag:

2023-09-27

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Fritidspedagog

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Bitr. rektor

Anna-Karin Andersson, anna.andersson2@norrtalje.se, 0176-71744

Bitr. rektor

Anna-Lena Järvelä, anna.jarvela@norrtalje.se, 0176-283392

Facklig representant, Kommunal

Iréne Holmström, irene.holmstrom@norrtalje.se, 010-4429019

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av de andra nationella minoritetsspråken.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Barnskötare/fritidsledare (vikarie) till Elmsta skola

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen