skoljobb.se

Barnskötare poolpersonal 75% (Visstid)

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-02-03

Ansök nu

Barnskötare poolpersonal 75% (Visstid)

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Fålehagen består fem förskolor, Götgatan, Slottsgränd, Kärrbacken, Strömmen och Verkstadsön. Strömmen och Verkstadsön arbetar med barnen åldersindelande och de övriga förskolorna arbetar med barnen åldersintegrerade. Samtliga förskolor har egna tillagningskök.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu dig som är utbildad barnskötare.

I dina arbetsuppgifter ingår att stötta ett barn med behov av stöd och omsorg för sin kognitiva och fysiska utveckling. Specialpedagog finns med som stöd och stöttning i samverkan med Habiliteringen. När barnet inte är på förskolan är arbetsuppgiften att gå in som förstärkning på förskolor i enheten samt vid ordinarie personals frånvaro.

Du ska ha en god förmåga att samverka med barnet, vårdnadshavarna och övrig personal på förskolan. Ditt uppdrag kopplas till Lpfö-18 samtidigt som ditt arbete styrs av riktlinjer från Habiliteringen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med gymnasial barnskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt för uppdraget.

Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du har god förmåga att skapa relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande. I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av medicinska insatser samt Alternativ och Kompletterande Kommunikation, AKK.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Barnskötare poolpersonal 75% (Visstid)

Motala kommun