skoljobb.se

Barnskötare sökes till Centrumorådets förskoleenhet i Solna Stad

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-12-08

Ansök nu

Barnskötare sökes till Centrumorådets förskoleenhet i Solna Stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen

Välkommen till en förskoleenhet med två förskolor som är belägna nära natur, parker och kommunikation. Förskolan Dungen ligger i nära anknytning till Skytteholmsparken och Förskolan Fantasia ligger i nära anslutning Huvudstafältet. I den här enheten har du nära samarbete med ledningen och får vara med och forma en förskola för alla med en gemensam vision. Där vi fokuserar på att skapa förskolor där alla barn når sin fulla potential. Vi lär oss tillsammans och utvecklar våra olika förmågor. Alla barn är allas ansvar. Trygga föräldrar trygga barn. Alla barn ska trivas och ha det roligt.

Vad innebär arbetet?


Arbetet innebär daglig omsorg om barn i åldrarna 1-6 år. Som barnskötare hos oss är du delaktig i såväl det pedagogiska arbetet som den omvårdande delen på avdelningen, och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten på förskolan i stort. Du förväntas också vara delaktig i dokumentationen av pedagogiska processer och i reflektioner över barns lärande. Du deltar i alla vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment, med fokus på att vi alla är varandras arbetsmiljö.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad barnskötare och vill vara med och utveckla verksamheten i samarbete med kollegor och ledning. Det är viktigt att du är flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Du ska i samarbete med kollegor skapa en lustfylld lek och lärmiljö som lockar och utmanar barns utveckling och lärande. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom, bild, drama, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Det är även önskvärt att du har kunskap om digital teknik i den dagliga verksamheten. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med förskolans styrdokument och att hantera den pedagogiska dokumentationen i digital form.

Du ska kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Arbeta mot mål, men även kunna förändra inriktning när målen ändrar sig. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Förstå din roll, men kunna se till hela verksamhetens mål. Du ska vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot föräldrar och barn. Du ska kunna arbeta bra med andra människor, vara lugn, stabil och lyhörd. Du ska ha en positiv attityd till ditt arbete.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder en närvarande ledning med verksamhetsfokus. Fria pedagogiska luncher som lagas av våra kockar. Externa och interna fortbildningar inom exempelvis språk och specialpedagogik. Planeringstid och pedagogisk utvecklingstid är ett viktigt inslag för att föra det pedagogiska arbetet framåt. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag, arbetskläder och semesterväxling.

Mer information och ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 8 december men gärna så snart som möjligt då vi kommer att intervjua löpande. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ledningsstöd Shirin Nahavandchi 08-746 12 15.

Facklig kontaktperson är Riitta Salokangas-Davidsson 08-746 16 90 (Kommunal)

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid 100%  med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

 

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Barnskötare sökes till Centrumorådets förskoleenhet i Solna Stad

Solna stad