skoljobb.se

Barnskötare till Näckrosens Förskola

Företag Solna stad
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-28

Ansök nu

Barnskötare till Näckrosens Förskola

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen

Vi söker två barnskötare till Näckrosens förskola som ligger i Råsunda med närhet till naturreservatet Hagaparken. Förskolan har sju avdelningar.  På Näckrosens förskola jobbar vi utifrån ett språkutvecklande arbetssätt. Det innebär att du som pedagog är en språklig förebild och arbetar med material som Bornholmsmodellen.

Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär daglig omsorg om barn i åldrarna 2.5-4  år. Som barnskötare hos oss är du delaktig i såväl det pedagogiska arbetet som den omvårdande delen på avdelningen, och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten på förskolan i stort. Du förväntas också vara delaktig i dokumentationen av pedagogiska processer och i reflektioner över barns lärande. Du deltar i alla vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment, med fokus på att vi alla är varandras arbetsmiljö.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har några års erfarenhet av att arbeta i förskola och därmed en stor förståelse för förskolans vardag. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med förskolans styrdokument och att hantera den pedagogiska dokumentationen i digital form. 

Du ska kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Arbeta mot mål, men även kunna förändra inriktning när målen ändrar sig. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Förstå din roll, men kunna se till hela verksamhetens mål. Du ska vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot föräldrar och barn. Du ska kunna arbeta bra med andra människor, vara lugn, stabil och lyhörd. Du ska ha en positiv attityd till ditt arbete.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en intressant och spännande arbetsplats. Vi erbjuder möjligheten att tillsammans med oss utveckla ett kreativt och öppet arbetsklimat med delaktighet och inflytande både för pedagoger och barn.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till förskolechef Kristina Jönsson 08-746 16 05. Facklig kontaktperson Riita Salokangas Davidsson 072-583 16 90.

Tjänsterna är en tillsvidareanställning på 100% med i slutet av april eller enligt överenskomelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 februari. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Kontaktpersoner

Dela detta jobb

Barnskötare till Näckrosens Förskola

Solna stad