skoljobb.se

Barnskötare till Nya förskolan på Hertsön

Företag Luleå kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-25

Ansök nu

Barnskötare till Nya förskolan på Hertsön

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

En ny förskola håller på att ta form ute på Hertsön. Tidigare låg där en förskola med 5 avdelningar som revs för 4 år sedan. I väntan på att den nya förskolan kan tas i bruk kommer vi att öppna en avdelning tillfälligt i lokaler på Skurholmen, kallad Stubben. När den nya förskolan står färdig flyttar barn och personal i samlad trupp in i byggnaden. Den nya förskolan ligger på Hertsön cirka fem kilometer från Luleå centrum och kommer att bestå av 6 avdelningar i 2 plan. De yngre barnen från ca 1-3 år kommer att husera på bottenvåningen och de äldre barnen kommer att husera på det övre våningsplanet. Förskolan har närhet till skog och natur med Hertsö Miljögård, Hertsökullar och Hertsöstallet på gångavstånd.

Eftersom vi startar upp en helt ny verksamhet så har den nya förskolan inte hunnit ta form. Det är ett arbete som pågår och ni kan få bli en del av det arbetet. Det kommer att läggas stort fokus på värdegrundsfrågor, matematik, språk, teknik och naturvetenskap vilket vi vill ska vävas ihop till en helhet. Förskolan ligger i ett område där vi har många familjer från andra länder vilket är mycket berikande och något som kommer att få ta stor plats i vårt arbete med att forma vår förskola.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare har du ett viktigt uppdrag i arbetslaget där du bland annat medverkar till att skapa en positiv och utvecklande miljö för alla barn. Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner. Du deltar även i planering och utvärdering av arbetet vid verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du kommer även att medverka vid föräldramöten, och individuell planering för alla barn.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutbetyg från gymnasieskolans barn- och fritidsprogram alternativt har du barnskötarutbildning. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av att arbeta i förskola. Vi ser gärna att du har relevanta ämnes-/områdeskunskaper utifrån läroplanens mål och att du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation och systematiskt kvalitetsarbete. Du har kunskaper i estetiska lärprocesser och att utemiljön och rörelse är en viktig del av verksamheten.

ÖVRIGT
Om du blir anställd så måste du lämna in ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Barnskötare till Nya förskolan på Hertsön

Luleå kommun