skoljobb.se

Barnskötare till Sofiero förskola

Företag Laholms kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-20

Ansök nu

Barnskötare till Sofiero förskola

Beskrivningen
Vi söker nu barnskötare till Sofiero förskola i Laholm för arbete på en ny avdelning som startas under början av 2020. Vi arbetar med fokusområden: Hållbar utveckling, språkutveckling och "mitt bästa jag". Även digitalisering är ett fokusområde för oss gällande att ge barnen adekvat digital kompetens.

Arbetsplatsen
Sofiero förskola är belägen i ett stadsområde med omväxlande bebyggelse av villakvarter och industriområden. 2 nya avdelningar har öppnats upp i Paviljonger i nära anslutning till den befintliga förskolan under 2019 och förskolan kommer att totalt bestå av 4,5 avdelningar. Förskolan kommer att drivas som en gemensam enhet som samanhängande utemiljö.

En stor del av förskolans verksamhet är förlagd utomhus. Den pedagogiska verksamheten på förskolorna i Laholms kommun fokuserar speciellt på barnens språkutveckling. Barn emotionella/sociala utveckling och barnens behov av rörelse och utevistelse står också i fokus. Förskolan använder sig av IKT (projektorer, iPads och datorer) som ett pedagogiskt verktyg i verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som barnskötare är du delaktig i att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med ditt arbetslag. Du reflekterar, dokumenterar och utvecklar verksamheten med barnens bästa i fokus. Allt detta sker i nära samarbete med kollegor, barn och vårdnadshavare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och som är ansvarstagande och engagerad i ditt arbete. Du ska vara en närvarande pedagog som vill vara delaktig i att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola. Det är meriterande om du har erfarenhet i yrket. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Vi ser gärna att du även har kompetens inom IKT och att du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation.

Du har en drivkraft att tillsammans med arbetslaget utveckla verksamheten på förskolan utifrån varje barns unika förutsättningar. Du är positiv och har ett stort engagemang i ditt yrke samt en vilja att samarbeta och utvecklas tillsammans med arbetslaget på förskolan.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Tillträdesdag
2020-01-07 eller enligt överenskommelse

Upplysningar
Conny Strömberg, Rektor, 070-606 11 26

Fackliga upplysningar
Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-15 000

Dela detta jobb

Barnskötare till Sofiero förskola

Laholms kommun