skoljobb.se

Barnskötare till Stinsen och Reveljens förskola

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-22

Ansök nu

Barnskötare till Stinsen och Reveljens förskola

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltning Lund Öster ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i den östra delen av Lunds kommun, omfattande de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/T. Hällestad och S. Sandby/Revinge samt Naturskolan. Inom vårt ansvarsområde har vi 12 grundskolor, 23 förskolor och familjedaghem.

Förskolan Stinsen och Reveljen söker barnsöktare. Förskolan är belägna i natursköna Södra Sandby respektive Revinge by, strax öster om Lund.
Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen.

Vår verksamhetsidé: Förskolorna i Södra Sandby har varje barns framtid I sin HAND. Våra värdeord är Inkludering, Hållbarhet, Ansvar, Nyfikenhet, Delaktighet. Verksamheten baseras på den naturvetenskapliga metoden och på utvecklingspedagogiken.

Stinsen och Revljen är certifierade för Grön Flagg som handlar om att främja ett hälso- och miljöperspektiv i den pedagogiska verksamheten. Det innebär att förskolans verksamhet sätts in i ett natur- och samhällsvetenskapligt perspektiv för att utveckla hållbara strukturer för den pedagogiska verksamheten

ARBETSUPPGIFTER

Förskolorna stävar efter att ha hög kvalitet med en kommunikativ lärande miljö vilket innebär att:
•Lek och lärande inte skiljs åt
•Innehållet i verksamheten bygger på barnens erfarenheter och förståelse samt personalens pedagogiska relationer.
•Personalen väcker barnens intresse genom att vara delaktiga i deras vardag och möter deras nyfikenhet genom produktiva frågor som ger barnen möjlighet att skapa hypoteser och uttrycka sina egna tankar och funderingar.
•Personalen deltar i barnens lärande och tillsammans med barnen fokuserar de på vilken förmåga barnen ska utveckla.

Stinsen har idag totalt 74 barn inskrivna fördelat på 4 barngrupper. Reveljen har i dag totalt 38 inskrivna barn fördelat på 3 barngrupper. Förskolorna har en fin utemiljö och närhet till naturen, vi tycker att det är viktigt att använda oss av närmiljön som en naturlig del av vår verksamhet.

Det är viktigt att du som anställd i Lunds kommun har en god arbetsmiljö. Lunds kommun ska vara ett föredöme som arbetsgivare genom att ta tillvara de resurser som människor med olika kunskaper, erfarenheter och färdigheter har. Mångfald är en naturlig och värdefull del av vår verksamhet. Vi samverkar med fackliga organisationer i såväl medarbetarfrågor som ekonomi- och organisationsfrågor. Lunds Kommun tillämpar rökfri arbetstid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är har den utbildning som behövs för yrket eller liknande utbildning. Som person är du flexibel sätter alla barn i fokus och tycker om att "jobba på golvet" som närvarande barnskötare. Du är mån om ett bra samarbete med såväl kollegor som föräldrar. Du delar med dig av kunskaper, erfarenheter och information. Ditt samspel med människor, både inom och utom organisationen, baseras på respekt, tydlighet, ansvar och tillit. Du verkar på ett engagerat sätt för att uppnå uppsatta mål/resultat. Du ser vad som går att förändra till det bättre och vågar pröva detta. Du ställer om dig till olika förutsättningar. Din kommunikation är rak, öppen och uppriktig. Du har en positiv attityd i ditt arbete
Vid tillsättningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Lunds kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

ÖVRIGT
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Barnskötare till Stinsen och Reveljens förskola

Lunds kommun