skoljobb.se

Barnskötare till Tofta förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-26

Ansök nu

Barnskötare till Tofta förskola

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Tofta förskola ligger i Gantofta strax utanför Helsingborg. Förskolan ligger i hjärtat av byn och är omgiven av en lummig gård och har Råådalen ett stenkast bort. Det finns en Pågatågsstation fem minuters promenad från förskolan och tåget från Helsingborg tar mindre än tio minuter. Tofta förskola är en del av Bårslöv/Gantofta förskoleområde där Tofta förskola ingår tillsammans med Salladsgatans förskola och Kaprifolgatans förskola i Bårslöv. På Tofta finns det fyra avdelningar och ca.90 barn. Förskoleområdet leds av en rektor och en biträdande rektor rektorn har sitt kontor på Tofta förskola. Som medarbetare på Tofta förskola är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

ARBETSUPPGIFTER
Just nu söker vi en barnskötare som brinner för att arbeta i förskolan och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Att arbeta som barnskötare på Tofta förskola är att vara en del av ett positivt gäng som drivs av att skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande för barnen i vår verksamhet.

I samspel med dina kollegor utvecklar du verksamheten på förskolan och du låter de digitala verktygen ingå som en naturlig del i såväl det pedagogiska arbetet som i kommunikationen med kollegor och vårdnadshavare, t.ex. genom vår digitala lärplattform Unikum. Du kommer bl.a. arbeta med barns språkutveckling och med att utveckla lärmiljöer som är utmanande och inbjudande. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du över gruppens och det enskilda barnets lärprocess.

Resultat av dokumentation, uppföljning, analys och utvärdering av undervisningen ligger till grund för varje barns möjlighet till utveckling och lärande och utbildningens kvalité.

Du kommer ingå i ett arbetslag med både förskollärare och barnskötare och du kommer bl.a. genomföra dokumentation och utvecklingssamtal i samarbete med ansvarig förskollärare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har barnskötarutbildning och som har arbetat som barnskötare i förskolan under minst 4 år. Du har erfarenhet av alla ordinarie arbetsuppgifter som förekommer på förskolan.

Du har erfarenhet av att ha arbetat utifrån, och är väl förtrogen med, förskolans läroplan och kan omsätta din kunskap i praktiken. Du är väl förtrogen med undervisningsbegreppet och förstår din betydelse i detta. Du har vana vid att genomföra utvecklingssamtal samt erfarenhet av barn som behöver extra stöd.

Du har ett serviceinriktat bemötande och ser samarbete i arbetslaget och med barnens vårdnadshavare som en självklarhet. Du sätter barnet i centrum och har förmåga att skapa harmoni i barngruppen. Du behärskar svenska i tal och skrift.

På vår arbetsplats tycker vi att det är viktigt med kollegialt lärande och värdesätter därför att du delar med dig av din expertis, sakkunskap och glada skratt till andra. Vi coachar, stöttar och uppmuntrar varandra i det dagliga arbetet vilket bidrar till en stark gemenskap.

Du är organisatorisk och ansvarsfull och har en förmåga att anpassa arbetet efter rådande omständigheter. Har du vana och kunskap kring schemaläggning och liknande administrativa uppgifter är det en stor fördel.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Känner du att detta stämmer in på dig så ser vi fram emot ett personligt möte! Vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Barnskötare till Tofta förskola

Helsingborgs Stad