skoljobb.se

Barnskötarvikarier sökes till Stockholms stads skolors vikariepool!

Regioner
Utgår

2022-03-27

Ansök nu

Barnskötarvikarier sökes till Stockholms stads skolors vikariepool!

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara delaktig i att ge barn och elever en trygg och stimulerande vistelse i grundskolan?
Är du utbildad barnskötare, studerande eller har erfarenhet av att arbeta med barn? Vi söker nu barnskötarvikarier till Stockholms stads skolors vikariepool. Som vikarie i vår egen vikariepool får du en timavlönad behovsanställning i Stockholms stad med möjlighet att arbeta inom våra kommunala grundskolor.

Din anställning knyts till bemanningsenheten vid utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, vilken ansvarar för bemanning och drift av Stockholms stads skolors vikariepool.

Ditt nya arbete

Som barnskötare kommer du att möta elever inom fritidshem, förskoleklass och andra pedagogiska verksamheter inom grundskolan där det finns behov. Arbetet som barnskötare är omväxlande och roligt men också ansvarsfullt, då din uppgift är att genomföra en meningsfull och utvecklande verksamhet för eleverna. Att delta i lekar och aktiviteter inomhus och utomhus är även en stor del av barnskötarens arbete. Du är en viktig del av den pedagogiska verksamhet som lärarna ansvarar för. Som barnskötare kan du komma att arbeta med flera barn i grupp eller med enskilda. Du kan även komma att arbeta med barn och elever i behov av särskilt stöd. Din arbetslivserfarenhet, utbildning och förmågor samt färdigheter avgör vilken verksamhet inom grundskolan som du kommer att vara tillgänglig för. I samråd med dig bestämmer även bemanningsenheten vilka skolor eller områden du ska vara tillgänglig för. Din lön sätts efter fasta lönenivåer, utifrån din tidigare erfarenhet samt om du är utbildad barnskötare eller ej. Som nyanställd vikarie kommer du genomgå en introduktion innan du får börja arbeta ute på skolorna.

Din erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har:

  • fullständig gymnasieexamen

  • erfarenhet av arbete med barn, exempelvis från praktik, lägerverksamhet eller liknande

  • behärskar det svenska språket väl i tal och skrift

Meriterande om du har:

  • barnskötarutbildning

  • erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd

  • tidigare erfarenhet av att vikariera/arbeta inom skolan

Vi söker dig som är självgående och trygg i att hantera grupper av barn. Eftersom du som barnskötarvikarie ersätter skolans ordinarie personal vid sjukdom och ledighet ställer vi höga krav på din flexibilitet, stabilitet och samarbetsförmåga då du ofta byter arbetsplats. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter men bibehåller lugn och fokuserar på rätt saker i stressade situationer. Du arbetar bra med barn och kollegor samt relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Med god förmåga lyssnar, kommunicerar och löser du konflikter på ett konstruktivt sätt.

Övrigt

För att få arbeta inom våra skolor måste du ha ett nytt utdrag från Polisens belastningsregister. Det tar ca två veckor att få, och är giltigt i ett år.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Vi kommer arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Deltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

     50

Sysselsättningsgrad

     25-100%

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/7643

Kontakt

  • Patrik Biverstedt, enhetschef, patrik.biverstedt@edu.stockholm.se

  • Felicia Brinkeborn Östling, HR-konsult, vikariepoolen@edu.stockholm.se

  • Moa Larsson, HR-konsult, vikariepoolen@edu.stockholm.se

Facklig företrädare

  • Magnus Sundin, Kommunal, 076-123 33 69

Publicerat

     2021-12-27

Sista ansökningsdag

     2022-03-27

Dela detta jobb

Barnskötarvikarier sökes till Stockholms stads skolors vikariepool!

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen