skoljobb.se

Bibliotekarie

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Bibliotekarie

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss
Polhemskolan är Sveriges näst största gymnasieskola med ca 2 600 elever fördelade på samhällsvetenskaps-, natur-, teknik-, ekonomi-, hantverksprogram (frisör), fyraårigt samhällsvetenskapsprogram samt språkintroduktion. Skolan har spetsutbildning i fysik och matematik samt profil inom idrott och hippologi. Läs mer på vår hemsida: www.lund.se/polhem

Arbetsuppgifter
Biblioteket är en viktig och välbesökt del av Polhemskolan och som bibliotekarie arbetar du och den pedagogiska personalen tillsammans med informationssökning och litteraturförmedling. Du undervisar i informationssökning och källhantering, enligt skolans handlingsplan, och du är med och vidareutvecklar och förbättrar verksamheten. Polhemskolans bibliotek har erhållit utmärkelsen "Skolbibliotek i Världsklass" sedan 2015 och utsågs till Årets skolbibliotek 2016. Tillsammans med dina kollegor i skolbiblioteket ansvarar du för inköp och tillgängliggörande av medier. Skolan använder G Suite och Vklass och bibliotekssystemet är Book-IT. Biblioteket har en egen site i G Suite som vi gemensamt ansvarar för och dessutom har vi ett Instagramkonto där vi tipsar om böcker. Som skolbibliotekarie på Polhemskolan ingår du i ett nätverk för alla bibliotekarier på gymnasiebiblioteken i Lunds kommun. I vårt bibliotek arbetar tre bibliotekarier och en biblioteksassistent. Vi har dessutom hjälp med bokuppställning.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Erfarenhet av att arbeta i en pedagogisk verksamhet är meriterande.

Det är av stor vikt att du har blick för framtidens skolbibliotek. Du ska trivas med att prata inför grupper och ha förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt, eftersom du på olika sätt även bedriver undervisning. Du ska tycka om att arbeta med unga människor och deras lärande utifrån var och ens unika behov. Du ska ha god litteraturkännedom och gärna erfarenhet av och intresse för olika digitala uttryckssätt.

Vi lägger ytterst stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du:
• har vana av att driva projekt
• är en kreativ problemlösare
• har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga
• har hög social kompetens och är stresstålig
• är självständig och initiativrik

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 1 augusti eller efter överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-04-05

Referensnummer

2020/197

Kontaktperson(er)

Torbjörn Persson Hanö, 046-359 73 10

Facklig(a) företrädare

Lotta Davidson Bask DIK, 046-359 73 10

Dela detta jobb

Bibliotekarie

Lunds kommun