skoljobb.se

Bibliotekarie med ansvar för digital delaktighet och medier

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Bibliotekarie med ansvar för digital delaktighet och medier

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

I Motala kommun ska kulturen vara en drivkraft i samhällsutvecklingen samt stimulera kulturell mångfald. Många olika aktörer svarar för det samlade kulturutbudet i Motala kommun. Här blandas kommersiella, allmänt finansierade och ideella krafter. Kulturföreningar och arrangörer stöds med bidrag och rådgivning.

Enhet Bibliotek/Konsument består av huvudbiblioteket i Motala med filialer i Borensberg och Tjällmo samt Konsument Motala. Motala bibliotek ligger i framkant när det gäller arbetet med digital delaktighet och har ett DigidelCenter som är en nationell förebild. Motala bibliotek ingår i Götabiblioteken som är ett bibliotekssamarbete mellan kommunerna i Östergötland samt Tranås.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som brinner för bibliotekets arbete för ökad digital delaktighet och mediekunnighet. Tjänsten som övergripande ansvarig för digital delaktighet och medier är både strategisk och handfast. Du kommer att få ett samordningsansvar för arbetet med digital delaktighet och medie- och informationskunnighet (MIK). Vi vill stärka bibliotekets pedagogiska roll när det gäller att lära ut digital kunskap till olika målgrupper. Tjänsten handlar om att jobba både lokalt på Motala bibliotek och regionalt inom Götabiblioteken. Du kommer att ingå i olika nätverk som jobbar strategiskt och praktiskt med digital delaktighet och MIK på det lokala och regionala planet.

Tjänsten är inriktad mot strategiska mediefrågor såsom medieplanering, utveckling och samordning. Du får ansvar för inköp av fackmedier för vuxna, både fysiska och digitala medier, och är sammankallande i en mediegrupp som arbetar för hela organisationen. En viktig del i medieplaneringen är att jobba med att tillgängliggöra och lyfta fram våra digitala medier så de blir mer synliga i biblioteksrummet.

I tjänsten ingår också att du är en del av bibliotekets ledningsgrupp, som jobbar med bibliotekets verksamhetsutveckling, där ditt fokus kommer att vara vuxenperspektivet.

Arbetet innebär också tjänstgöring i informationsdisk, även kvällstid och lördagar. Tjänsten är placerad på huvudbiblioteket i Motala.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk examen från bibliotekshögskola eller examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Du ska ha några års erfarenhet som bibliotekarie. Vi ser gärna att du har arbetat med olika målgrupper och har erfarenhet av arbete med digital delaktighet och medieplanering. Vi förutsätter att du har bred digital kompetens, är väl förtrogen med MIK-begreppet och har kunskap och intresse av modern informationsteknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Som person behöver du ha lätt att skapa kontakt med andra och vara flexibel, nyfiken och entusiasmerande. Eftersom du arbetar med både nutid och framtid behövs både visionärt tänkande och kreativitet kombinerad med realism. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har ett helhetsperspektiv, är strukturerad och initiativtagande. Rollen innebär omfattande kontakter med andra, både inom och utanför organisationen. God samarbetsförmåga och gott omdöme är därför viktiga egenskaper.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Bibliotekarie med ansvar för digital delaktighet och medier

Motala kommun