skoljobb.se

logga

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Linköpings stadsbibliotek

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-11

Ansök nu

Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Linköpings stadsbibliotek

Sista ansökningsdatum: 2020-10-11
Referensnummer: 5632

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Linnea Saxtrup Hermansson, Verksamhetschef, 013-263359, Linnea.SaxtrupHermansson@linkoping.se

Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-206096, johanna.jungeklint@linkoping.se

Charlotte Carlsvärd, Facklig företrädare Vision, 013-263047, charlotte.a.andersson@linkoping.se

 

 

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek arbetar som en helhet och består av huvudbibliotek, nio närbibliotek och en bokbuss. Målet är att biblioteket ska vara en interaktiv mötesplats med kunskaps-, kultur- och läsinspiration för alla. Vi arbetar med att lyfta prioriterade målgrupper, verka utanför de egna lokalerna, samarbeta med andra verksamheter samt att öka deltagandekulturen.

Ryd är ett av Linköpings prioriterade områden. I Ryd kommer vi åter öppna vårt närbibliotek, den här gången placerat i Ryds centrumgalleria. Vårt mål är att skapa en ny mötesplats för besökare i alla åldrar och med vida intressen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en bibliotekarie som ska arbeta med att utveckla och förnya verksamheten med inriktning läsfrämjande och uppsökande arbete för våra prioriterade målgrupper och med särskilt fokus barn och unga.

Bibliotekets nya placering är resultatet av omfattande omvärldsbevakning och dialog med Rydsborna. Återöppningen är efterlängtad av många, samtidigt kommer biblioteket att vara nytt för en stor del av Ryds innevånare.   Vi hoppas att du tillsammans med dina kollegor kommer kunna skapa ett välbesökt och aktivt bibliotek. Ni ska med hjälp av fantasi och kunskap, vilja och fokus, skapa ett bibliotek som är angeläget och tillgängligt för alla. Ni kommer behöva utveckla ett starkt barn- och mångfaldsperspektiv i verksamheten.

I tjänsten ingår också vanliga bibliotekariesysslor som yttre tjänst i bibliotekets disk, mediehantering, programverksamhet och samverkan med utomstående aktörer som BVC, förskolor m.fl. I arbetet ingår även kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser att du har kunskap, intresse och erfarenhet från arbete med barn och unga. Om du har andra språkkunskaper förutom svenska är det meriterande.

Vi tror att du är en engagerad och kreativ person som gillar verksamhetsutveckling och att samarbeta med andra aktörer. Vi vill att du ska vara socialt kompetent och möta människor med mod och öppet sinne. Vi vill gärna att du är självgående, att du har förmågan att ta egna initiativ och kommer ofta med nya idéer för att nå flera. Du har god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och stort engagemang i mötet med kollegor och besökare. Vi söker också en person som är mångfaldsmedveten och förstår värdet i människors olikheter. 

Vi förutsätter att du sätter besökaren i centrum och har en vilja och förmåga att ge service på ett lyhört, tydligt och inkluderande sätt.  

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5632

Dela detta jobb

logga
Bibliotekarie med fokus på barn och unga till Linköpings stadsbibliotek

Linköpings kommun