skoljobb.se

Bibliotekarie sökes till S:t Eriks gymnasium och gymnasiesärskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-06-18

Ansök nu

Bibliotekarie sökes till S:t Eriks gymnasium och gymnasiesärskola

Arbetsplatsbeskrivning

S:t Eriks gymnasium och S:t Eriks gymnasiesärskola är två kommunala skolor som delar byggnad mitt på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum. Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist-blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi. Vi förbereder för högskola genom estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikproduktion och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion, vuxenutbildning och Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh).

Skolbiblioteket är en pedagogisk resurs för undervisning och skolarbete. Samarbete mellan lärare och skolbibliotekarie bidrar till att elever får bättre förutsättningar att lära sig. 

Arbetsbeskrivning

Som skolbibliotekarie har du som uppgift att fortsätta att bygga upp vårt bibliotek till en välintegrerad del av verksamheten som stödjer lärande och elevernas måluppfyllelse.

I dagsläget finns en skolassistent som jobbar på biblioteket men det är du som bibliotekarie som ska planera och fördela arbetet tillsammans med den administrativa chefen. Du behöver vara en trygg och stabil person som vågar ställa krav och säkerställa arbetet på biblioteket.

Du är en naturlig del av skolans pedagogiska arbete och vårt fokus på hållbar utveckling och hållbart lärande. Skolbiblioteket ska kunna användas av elever och lärare som en resurs i undervisningen och bidra till läs- & skrivutveckling. Du kommer därför samarbeta med lärare gällande planering för eventuella författarbesök, klassbesök, handledning och undervisning i informationssökning och källkritik (MIK) i den ordinarie undervisningen.

Du kommer även att förväntas initiera projekt med anknytning till skolbibliotekets verksamhet samt aktivt följa utvecklingen inom området genom kontinuerlig omvärldsbevakning.

Du kommer att ha ansvar för att fortsätta att bygga upp rutiner kring hanteringen av skolans läromedel gällande beställning, utlåning och inlämning som kommer att hanteras av biblioteket.

Löpande översyn och inventering av biblioteket behöver göras för att säkerställa att litteraturen stödjer skolans programutbud och är anpassad till eleverna på skolan.

Kvalifikationer

Du 

- har högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
- har erfarenhet av pedagogiskt arbete
- har erfarenhet av att ha arbetat i skolbibliotek, företrädesvis på gymnasiet
- har kunskap om bibliotekets datasystem
- har goda IKT-kunskaper
- har ett stort intresse av att utveckla verksamheten med allt vad det innebär av flexibilitet, uthållighet och kreativitet
- är flexibel, strukturerad, utåtriktad och självgående
- har initiativförmåga och ett tydligt engagemang för arbete med ungdomar samt är saklig och pedagogisk
- har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift, samt har god samverkans - och organisationsförmåga

Har du kunskap och erfarenhet inom följande områden, är det meriterande:

- pedagogisk utbildning
- erfarenhet av arbetsledande funktion
- kunskaper om ungdomslitteratur och samtida medier
- kunskap om läsprocesser och metoder för hur litteratur kan användas i undervisningen

Övrigt

Tjänsten kan komma att tillsättas av övertalighet i Stockholms Stad.

Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet i samband med tjänstetillsättningen. 

Vänligen respektera att ansökning endast sker via rekryteringsverktyget.
Telefonsamtal undanbedes.

Dela detta jobb

Bibliotekarie sökes till S:t Eriks gymnasium och gymnasiesärskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen