skoljobb.se

logga

Bild och Formlärare vid Linköpings Kulturskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Bild och Formlärare vid Linköpings Kulturskola

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innehåller undervisning i Bild och Form som huvudämne. Eleverna är i åldrarna 6-19 år och undervisningen är inriktad på elevernas egna förväntningar, förutsättningar och ambitionsnivå. Gruppstorleken är upp till ca 15 elever. I undervisningen ingår att eleverna får prova på olika tekniker och konstnärliga uttryck. Att visa upp, vara glad och stolt för det skapade är viktigt. Varje termin ges möjligheter att visa upp sina alster. Vi arrangerar både mindre och större utställningar. Vid Linköpings Kulturskola tar vi stor hänsyn till den sökandes egna förväntningar och förutsättningar när vi bygger tjänster så innehållet i detalj kan komma att ändras över tid.

Din arbetsplats

Linköpings Kulturskola är en frivillig skolverksamhet som undervisar ca 3 500 elever i dans, teater, musik samt bild & form. Undervisningen riktar sig till barn och unga i Linköpings Kommun i åldrarna ca 5-20 år.

Kulturskolan har ensembleprofil vilket innebär att all undervisning leder till samspel på olika sätt och i samtliga konstformer.
Undervisningen sker i egna lokaler i Konsert & Kongresshuset men vi har också en omfattande verksamhet i de flesta kommundelarna och i denna tjänst omfattas för närvarande viss undervisning i Ljungsbro förutom Kulturskolans egna lokaler i Linköpings Konsert och Kongress.

Kulturskolans administration består av Kulturskolechef, två samordnare samt tre administratörer. Undervisningen utförs av ca 45 lärare.

Du som söker

Vi söker dig med pedagogisk högskoleexamen som Bild och Formpedagog, eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenhet av undervisning i de ämnen som tjänsten innefattar. Självklart är erfarenhet av arbete vid kulturskola meriterande. 

Har du ett stort engagemang där du tillför entusiasm och energi till ditt arbete kommer du passa bra in hos oss vid Linköpings Kulturskola. Du skapar delaktighet och samsyn kring vår verksamhet tillsammans med elever och kollegor. 

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga men också att kunna arbeta självständigt både med planering och själva undervisningen. En kreativitet i lärarrollen tillsammans med kollegor och elever ser vi som en självklar framgångsfaktor där nya idéer till både vår verksamhet som din egna undervisning bidrar till skolans utveckling. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vi söker dig som vill vara en del av ungdomars konstnärliga utveckling!

Övrig information

Tillträde: 2023-08-14

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 50 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10861

Dela detta jobb

logga
Bild och Formlärare vid Linköpings Kulturskola

Linköpings kommun