skoljobb.se

Bildlärare med digital kompetens - välkommen till Solna!

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2019-05-15

Ansök nu

Bildlärare med digital kompetens - välkommen till Solna!

Om arbetsplatsen
Solna kulturskola är en enhet inom Kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad. Vi erbjuder barn och ungdomar utbildning av hög kvalitet med konstnärlig och genremässig bredd. Solna kulturskola vill vara en kulturskola som utmärker sig i landet för sitt arbete såväl kvalitativt, som pedagogiskt och konstnärligt.

Välkommen till vår bildinstitution
På Solna kulturskola är vi tre bildlärare men under hösten 2019 kommer en av oss att vara föräldraledig. Därför välkomnar vi nu dig som med kompetens, energi och stort intresse är sugen på att undervisa i bild, film och som vill utveckla och rekrytera elever till det nya ämnet digital skaparverkstad

Kulturskolan erbjuder dig ett arbete med fokus på eleverna och dina ämnen. Tycker du om att samarbeta och delta i olika projekt? Är du drivande? Tar du din undervisning på djupaste allvar – men också med ett skratt ibland? Gillar du struktur, ordning och reda? Vill du vara med och både förvalta och utveckla en kvalitativ undervisning i bild och form, film och digital skaparverkstad som låter tala om sig? Bildämnets nuvarande utbud är Bildmix, Bild & form, Konstlinjen, Film och Skrivande. 

Vårt erbjudande
Du kommer att undervisa i Film och vårt nya ämne Digital skaparverkstad centralt på Blomgatan 3. Undervisningen i Bildmix och Bild & form är förlagd till Bergshamraskolan i Bergshamra. Eventuellt kan Elevens val Film för mellanstadiet i Bergshamraskolan komma att ingå. Lektionerna är schemalagda efter ordinarie skoltid tisdag-onsdag-torsdag och vår konferenstiden är onsdagar mellan 10.30-14.15. Varmt välkommen till oss på Solna kulturskola - du kommer till ett kompetent kollegium där vi både har roligt tillsammans och värnar om varandra.

Vi söker dig som:

  • är utbildad bildlärare med digital kompetens bl a i film
  • har stort pedagogiskt intresse, du utvärderar varje lektion och har lätt att tänka i nya banor
  • har erfarenhet av att inspirera och undervisa 5-15-åringar
  • ser det som viktigt att utgå från elevernas intressen
  • ser samarbete både med övriga bildlärare och andra konstarter som självklart
  • deltar aktivt i ämneslag och arbetsgrupper
  • kan beskriva hur du själv tar initiativ
  • kan beskriva på vilket sätt du är flexibel
  • älskar att undervisa…!

Mer information och ansökan
Tjänsten är ett vikariat hösten 2019 på 60% med tillträde 2019-08-14. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-15.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Katarina Fast Ehrlén: katarina.fast-ehrlen@solna.se, 08-7462504. Facklig kontaktperson är Margareta Bjerén: margareta.bjeren@solna.se

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Bildlärare med digital kompetens - välkommen till Solna!

Solna stad