skoljobb.se

Biträdande chef Modersmålscentrum i Lund

Regioner
Utgår

2023-09-24

Ansök nu

Biträdande chef Modersmålscentrum i Lund

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Modersmålscentrum i Lund erbjuder modersmålsundervisning och studiehandledning i 50 olika språk i grund- och gymnasieskola . Vi erbjuder undervisning till både kommunala, privata och statliga skolor i kommunen. Detta läsår samordnar vi modersmålsundervisning på över 70 olika skolor i Lunds kommun.

Modersmålscentrum är en arbetsplats med kollegor från en stor del av världen och vår vision är att göra flerspråkighet till en tillgång för Lund. Arbetsplatsen genomsyras av god stämning och stort engagemang hos personalen. På Modersmålscentrum satsar vi på att ge medarbetarna goda möjligheter till utveckling. Vi arbetar bland annat med kollegialt lärande, utbildning på vetenskaplig grund, digitaliseringsarbete och språkutveckling.

Läs mer om Modersmålscentrum på vår hemsida:
www.lund.se/modersmal

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande och utvecklande ledaruppdrag? Modersmålscentrum i Lund erbjuder en möjlighet att arbeta i en internationell och stimulerande miljö där engagemang, professionalism och samarbete är i fokus. Som biträdande chef på Modersmålscentrum i Lund är du arbetsledare med personalansvar. I personalansvaret ingår bland annat medarbetarprocessen, tjänstefördelning, rekrytering och rehabiliteringsansvar. En annan arbetsuppgift är digitaliseringsarbete som innefattar inköp, hantering samt stöd och handledning i det digitala utvecklingsarbetet på Modersmålscentrum. Även systematiskt kvalitetsarbete samt miljöledningsarbete ingår i tjänsten. Administrativa uppgifter är kopplade till samtliga ansvarsområden. En viktig del i tjänsten är också kommunikation med skolor som Modersmålscentrum i Lund samarbetar med. Som biträdande chef ingår du i ledningsgruppen för Modersmålscentrum i Lund och i Utbildningsförvaltningens skolledarforum.

Vi söker dig som

Du är en skicklig, pedagogisk och strategisk ledare som har ett tydligt och engagerande ledarskap baserat på tillit. Du är strukturerad, kommunikativ och ha en god organisatorisk förmåga, som skapar ett klimat präglat av samarbete, delaktighet och arbetsglädje.

Vi vill att du är insatt i aktuell skolforskning och att du drivs av att utveckla dig själv och dina medarbetare.  Du har högskoleutbildning inom lämpligt område, gärna rektorsutbildning, lärarutbildning eller annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet inom utbildningsområdet kring frågor som rör personal, arbetsmiljö, systemutveckling, digitaliseringsarbete, ekonomi, administration och kommunikation samt erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation. Du behöver vara en lyhörd och tydlig ledare i verksamhetens ledningsgrupp i arbetet mot våra  gemensamma mål

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Som person är du strukturerad och självgående, med god förmåga att ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva processer framåt. Eftersom rollen innefattar en aktiv dialog med skolor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och har en fallenhet för att skapa och upprätthålla relationer. Som person har du ett intresse för och kunskap om flerspråkighet, är noggrann och flexibel. Du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 240101 eller enligt överenskommelse

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-09-24

Referensnummer

2023/998

Kontaktperson(er)

  • Linda Asplund, 046-3597025

Facklig(a) företrädare

  • Solvejg Albjerg Madsen, Sveriges lärare, 046-3595000

Dela detta jobb

Biträdande chef Modersmålscentrum i Lund

Lunds kommun - Utbildningsförvaltningen