skoljobb.se

Biträdande chef till Järfälla språkcentrum

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-20

Ansök nu

Biträdande chef till Järfälla språkcentrum

Om arbetsplatsen
Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Järfälla språkcentrums huvudsakliga ansvarsområden är att samordna och organisera modersmålsstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmål till kommunens för- och grundskolor, fastställa rutiner och riktlinjer inom ansvarsområdet, ansvara för det centrala mottagandet av nyanlända barn i grundskoleålder som består av introduktion, pedagogisk kartläggning och hälsoundersökning, samordning av olika nätverk och samarbetsorganisationer och att ha en kunskapsbildande roll inom området. Enheten omfattar ca 3200 barn och elever, 80 medarbetare och över 40 olika språk.

Arbetsuppgifter
Som biträdande enhetschef för Järfälla Språkcentrum får du möjlighet att tillsammans med enhetschef leda en verksamhet med övergripande ansvar för modersmål i kommunen och med syfte att bidra till god språk-, kunskaps- och identitetsutveckling samt lägga grunden till aktiv flerspråkighet, skapa trygghet och att öka förståelsen mellan kulturer. 

I din roll som biträdande enhetschef kommer du i nära samarbete med enhetschefen att leda den dagliga verksamheten samt driva verksamhetens utveckling mot uppsatta mål. I rollen ingår att leda olika arbetsgrupper och nätverk. Du kommer att ha personalansvar med medarbetarsamtal och lönesamtal. I tjänsten kommer även att ingå viss del av administration. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen eller motsvarande. Du har erfarenhet från ledningsuppdrag inom förskola och skola. Du bör även ha SVA utbildning på universitetsnivå. 
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med modermålsundervisning, modermålsstöd och studiehandledning på modersmål. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av digitalisering av undervisning. Har du dessutom erfarenhet av arbete i förskolan är det extra meriterande. 
Eftersom vi är en enhet med många nationaliteter söker vi dig som har ett interkulturellt förhållningssätt. Det är även viktigt med mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, men det betyder inte att svenska måste vara ditt modersmål.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som ledarskapsförmåga, flexibilitet, personlig mognad, självständighet och samarbetsförmåga. I arbetet ingår att ta eget ansvar och genomföra fattade beslut. 
Du har god administrations- och organisationsförmåga, är en van IT-användare och väl insatt i utbildningsområdets styrdokument. 

Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så skicka därför gärna in din ansökan redan idag. 

Erfarenhet från ledningsuppdrag inom förskola och skola. 
SVA utbildning på universitetsnivå.

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer:   A791179

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Dagtid

Övrigt
När du söker tjänsten ber vi dig använda det standardiserade ansökningsformuläret som är kopplat till annonsen. Använd länken under rubriken "Ansökan". 
Urvalet sker i en databas där kompetens, utbildning, arbetslivserfarenhet och andra kvalifikationer bedöms utifrån ditt ansökningsformulär. Vi ber dig därför fylla i formuläret så noggrant som möjligt. 

Välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Generell information
Sista ansökningsdag
2018-06-20
Arbetsplats
Järfälla Kommun
Yrkeskategori
Skolledare

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1

Kontaktpersoner
Johan De Farfalla
Enhetschef johan.de.farfalla@jarfalla.se
Karin Dockery
Intendent karin.dockery@jarfalla.se

Facklig företrädare
Fredrik Yggmark
Skolledarna 08-580 299 54 fredrik.yggmark@jarfalla.se

Dela detta jobb

Biträdande chef till Järfälla språkcentrum

Järfälla kommun