skoljobb.se

Biträdande förskolechef

Företag Tierps kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-03

Ansök nu

Biträdande förskolechef

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Förskoleområde 1 är ett av tre förskoleområden i Tierps kommun. Området består av förskolorna Enbacken i Hållnäs, Kyrkbyns förskola, Linnean i Skärplinge, Gullvivan i Karlholm och Grodan och Kvarnbacken i Tierps köpings centrala delar. Tillsammans omfattar verksamheten omkring 400 barn.

Medarbetarna vid våra förskolor har en öppenhet och vi arbetar aktivt med att skapa en ännu bättre gemenskap. Genom att nu rekrytera ytterligare en chef till teamet ges nu bättre möjligheter att arbeta mer systematiskt med våra medarbetares arbetsmiljö.

En av våra kommande utmaningar är utvecklingen av arbetet med digitala verktyg i undervisningen enligt den nya läroplanen. Vi har också ett spännande arbete med att skapa en tydligare systematik i vårt utvecklingsarbete framför oss.

Du kommer ingå i ett ledningsteam som består av förskolechef och två biträdande förskolechefer. Genom att alla förskolor och skolor från hösten tar sig an Skolverkets moduler med Samverkan för bästa förskola/skola avser vi att bättre möta varje förskolas utvecklingspotential.

Det pågår även ett aktivt och strukturerat arbete med att utveckla förskolans tillgänglighet genom Specialpedagogiska skolmyndighetens värderingsverktyg, för att varje barn på våra förskolor ska få möjlighet att bli sitt bästa jag. Specialpedagogiska skolmyndighetens värderingsverktyg ingår som en del i vårt systematiska kvalitetshjul för att säkerställa att vi arbetar för alla barns bästa på våra förskolor.

Vi erbjuder dig
• möjlighet att vara med från början och utveckla innehållet i vår verksamhet utifrån arbetet med Samverkan för bästa förskola.
• tillhöra ett ledningsteam med möjlighet att delta i framtagandet av organisering och roller
• samarbete med uppdrag över förskoleområdena tillsammans med kollegor i kommunen

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Du som biträdande förskolechef är en del av förskolans ledning och har ett gemensamt ansvar för förskolans pedagogiska verksamhet, dess medarbetare och att arbeta mot lokala såväl som statliga mål. Du behöver ha engagemang och intresse för att leda en verksamhet som är en del av det livslånga lärandet som också är en del av utbildningssystemet.

Ditt uppdrag är att verka som pedagogisk ledare i syfte att tillvarata pedagogisk kompetens i arbetslaget samt att handleda och stödja pågående processer.

Arbetet innehåller strategiskt arbete med krav på uppföljning, åtgärdsplanering och aktiviteter för att nå våra mål, men också att leda vardagens arbete tillsammans med förskolans pedagoger.

KVALIFIKATIONER
För denna tjänst krävs att du har:

•Högskoleutbildning som förskollärare eller motsvarande som bedöms likvärdig
•Dokumenterad erfarenhet av självständigt utvecklings- och kvalitetsarbete
•Dokumenterat god förmåga att leda och slutföra processer
•Hög digital kompetens inom utvecklingen av förskola och dess pedagogik
•God förmåga att kommunicera i tal och skrift
• Körkort, egen bil önskvärd

Har du tidigare arbetat som ledare med ansvar för verksamhet, ekonomi och medarbetare eller har en ledarskapsutbildning är det meriterande.

Som biträdande förskolechef är du trygg och stabil i ledarrollen, med god förmåga att förhålla dig professionellt i arbetet. Du tar ansvar för och driver arbetet framåt och ser till att få saker att hända. Du är en problemlösare som har god förmåga att förstå, analysera och arbeta med olika frågor och du har en ekonomisk medvetenhet.

Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande, främst inom barnomsorg och vård o omsorg.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Biträdande förskolechef

Tierps kommun