skoljobb.se

Biträdande förskolechef

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-31

Ansök nu

Biträdande förskolechef

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen ”Järfälla för alla framåt”. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Enheten Viksjö förskolor består av förskolorna Fastebol, Gård, Högby, Traktor och Råsten.
I enheten finns även en avdelning för flerfunktionshindrade barn.

Vår enhet präglas av nyfikenhet, nytänkande och lärande hos både vuxna och barn.
Vi tänker att varje barn är unikt och har en inneboende kompetens. Vårt mål är att alla vuxna visar en djup respekt för barnen och har en övertygelse om att alla barn kan.

Enhetens förskolor har fyra tillagningskök med egen kock och ett mottagningskök dit mat levereras från ett av våra egna tillagningskök.
Alla förskolor har stimulerande ute- och närmiljöer där en stor del av verksamheten bedrivs.
Förskolorna har tillsammans total kapacitet för 437 barn.
Stödfunktioner finns i form av vaktmästare, skoladministratör och intendent, men även den kommungemensam Barn och elevhälsan som tillhandahåller talpedagog, specialpedagog och psykologstöd.
I dagsläget består ledning av förskolechef och en biträdande förskolechef men i och med rekrytering av ytterligare en biträdande förskolechef hoppas vi på ett effektivare och mer kvalitativt ledningsstöd.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande förskolechef ingår du i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med ledningsstödfunktioner och administratör bistår förskolechef med att systematiskt planera, följa upp, analysera och utveckla verksamheten.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att operativt driva och leda verksamheten, dess utveckling och kvalitetsarbete utifrån gällande styrdokument och de ekonomiska förutsättningar som ges. Du har personal- och budgetansvar för din del av enheten.
I uppdraget ingår att leda och administrera frågor rörande personal, arbetsmiljö och lokaler. Du leder medarbetare i det pedagogiska arbetet och ansvarar för frågor rörande barn och familjer i olika sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd, kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap med tidigare erfarenhet av arbetsledning och av att driva utvecklingsarbete. Du är väl förankrad i förskolans styrdokument och har god kännedom om den dagliga verksamheten. Du är nyfiken på att utveckla förskolans uppdrag. Du har god IT-kompetens och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är ansvarstagande, bedriver ett gott ledarskap och har förmåga att skapa goda relationer med medarbetare, barn, vårdnadshavare och övriga externa funktioner. Du arbetar självständigt, strategiskt, målinriktat och entusiasmerar och skapar delaktighet hos dina medarbetare.
Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.
Du är legitimerad förskollärare, genomförd rektorsutbildning är meriterande.
Erfarenhet av att arbeta som biträdande förskolechef är ett krav.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Biträdande förskolechef

Järfälla kommun