skoljobb.se

Biträdande förskolechef

Regioner
Utgår

2018-11-30

Ansök nu

Biträdande förskolechef

Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med 70 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i.

Enheten Viksjö förskolor består av förskolorna Fastebol, Gård, Högby, Traktor och Råsten.
Vår enhet präglas av nyfikenhet, nytänkande och lärande hos både vuxna och barn. Vi tänker att varje barn är unikt och har en inneboende kompetens. Vårt mål är att alla vuxna visar en djup respekt för barnen och har en övertygelse om att alla barn kan.
Inom organisationen finns även en avdelning för flerfunktionshindrade barn.

Enhetens förskolor har fyra tillagningskök med egen kock och ett mottagningskök dit mat levereras från ett av vårt egna tillagningskök. Alla förskolor har stimulerande ute- och närmiljöer där en stor del av verksamheten bedrivs. Förskolorna har tillsammans total kapacitet för 437 barn.
Stödfunktioner finns i form av vaktmästare, skoladministratör och intendenter, men även en kommungemensam Barn och elevhälsa som tillhandahåller talpedagoger, specialpedagoger och psykologstöd.

I dagsläget består ledning av förskolechef och en biträdande förskolechef. Nu söker vi en kollega med ansvar för tre förskolor och hoppas på ett effektivare och mer kvalitativt ledningsstöd.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande förskolechef ingår du i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med ledningsstödfunktioner, intendenter och administratör bistår förskolechef med att systematiskt planera, följa upp, analysera och utveckla verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att operativt driva och leda verksamheten, dess utveckling och kvalitetsarbete utifrån gällande styrdokument och de ekonomiska förutsättningar som ges. Du har personal- och budgetansvar för din del av enheten.

I uppdraget ingår att leda och administrera frågor rörande personal, arbetsmiljö och lokaler. Du leder medarbetare i det pedagogiska arbetet och ansvarar för frågor rörande barn och familjer i olika sammanhang.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd, kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap och som har gedigen erfarenhet av arbetsledning och av att driva utvecklingsarbete.

Du är legitimerad förskollärare och har genomfört rektorsutbildningen. Du är väl förankrad i förskolans styrdokument och har god kännedom om den dagliga verksamheten. Du är nyfiken på att utveckla förskolans uppdrag. Du har god IT-kompetens och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är ansvarstagande, bedriver ett gott ledarskap och har förmåga att skapa goda relationer med medarbetare, barn, vårdnadshavare och övriga externa funktioner. Du arbetar självständigt, strategiskt, målinriktat och entusiasmerar och skapar delaktighet hos dina medarbetare.

Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.
Erfarenhet av att arbeta som biträdande förskolechef är ett krav.

Tveka inte är du nyfiken så skicka in din ansökan snarast!ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Biträdande förskolechef

Järfälla kommun