skoljobb.se

Biträdande rektor 100%

Ansök nu

Biträdande rektor 100%

Haninge kommun

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Biträdande Rektor till Tungelsta Skola

Utbildningsförvaltningen, Grundskolan, Tungelsta Skola

Haninge är inte bara skärgård. Här – 20 minuter från huvudstaden – växer Haninge med bostäder i centrum, ny stadsdel, handel och ny företagspark tillsammans med dynamiskt företagande och

högskoleforskning. Vi arbetar inte i eget intresse eller för att gå med vinst - vi arbetar för människan. Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Biträdande Rektor till Tungelsta Skola

Haninges skolor arbetar målinriktat och medvetet med ökad måluppfyllelse. Tungelsta Skola är en F-9 skola med nästan 900 elever och drygt 110 personal som ligger i natursköna Tungelsta, ett lummigt område med många handelsträdgårdar.

Vår vision är: Vilja – Våga – Vara Nyfiken

Inom skolan finns verksamheterna förskoleklass, fritidshem och grundskola. Våra elever är framtidens vuxna och tillsammans med dem tar vi sikte på deras framtid. Vi arbetar målinriktat med elevernas kunskapsutveckling under hela deras skoltid. Vi vill fostra våra elever till att bli kunniga och självständiga individer som delar de värderingar som finns i samhället. Våra elever når goda resultat.

Vi står inför flera spännande utvecklingsområden och utmaningar

Vi deltar i läslyftet i Skolverkets regi och kommer att fortsätta att utvecklas i detta ytterligare.

Vi har arbetet med BfL (bedömning för lärande) och kommer att fortsätta utveckla det kollegiala

lärandet. Vi står inför Implementering av CPS (Collaborative and Proactive Solutions), en metod att tillsammans med elever problemlösa kring svårigheter i skolan. Vi kommer att fortsätta utveckla det digitala lärandet. Inom skolan arbetar vi i arbetslag, arbetslagen träffas i sina grupper men också över stadiegränserna i bl.a ämnesgrupper och grupperingar inom olika utvecklingsområden.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har god förmåga att leda ett utvecklingsarbete och som kan skapa förtroendefulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare och som alltid sätter eleven i fokus. Ditt uppdrag som skolledare handlar om att öka elevernas lärande och bidra till deras sociala utveckling. Du följer upp resultat analyserar det tillsammans med lärarna och leder en pedagogisk utveckling mot målet att alla ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling.

Du har personalansvar för din personalgrupp inom enheten. Du ansvarar för elever och föräldrakontakter för den grupp du leder och du ingår i skolans elevhälsoteam.

Dina kvalifikationer

 • Examen på högskolenivå
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet som ledare inom skolan.
 • Det är meriterande om du har gått rektorsutbildning.
 • Du erfarenhet kring digitalisering
 • Du ska ha en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift samt god förmåga att coacha och driva utvecklingen framåt på skolan.
 • Kunskap om Nova Schem och SchoolSoft är fördelaktigt.

Egenskaper

När det gäller personliga egenskaper så behöver du ha god samarbetsförmåga och vara empatiskt och kunna möta såväl personal som elever och vårdnadshavare på ett bra sätt.

Som ledare behöver du vara mål- och resultatorienterad, tydlig och kunna tänka strategiskt.

 • Du är en person som kan motivera och inspirera och få personalgruppen att arbeta mot samma mål. Även om du har dina ansvarsområden behöver du kunna se vad som är bra för hela skolan och kunna blicka framåt. Du är en person som analyserar, reflekterar, följer upp, synliggör och återkopplar till medarbetaren så att kvaliteten på både medarbetaren och verksamheten höjs och ständigt utvecklas. Du behöver också vara kreativ och ha en förmåga att se nya lösningar. Du bidrar med positiv kraft och är med i skolans utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

 • Ett stimulerande och utvecklande arbete i team som engagerar och utmanar.
 • Kompetenta och erfarna medarbetare i skolledarteamet.
 • En skola med goda resultat och engagerad personal.
 • Mycket glädje och samarbete.
 • En rolig resa tillsammans med oss och våra fantastiska elever på Tungelsta Skola.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tungelsta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/661
Kontakt
 • Anna Alvring, 08-606 82 04
Facklig företrädare
 • Fackliga representanter nås via växeln, 08-606 70 00
Publicerat 2018-11-19
Sista ansökningsdag 2018-12-19

Dela detta jobb

Biträdande rektor 100%

Haninge kommun