skoljobb.se

Biträdande rektor

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Fårösund/Lärbro skolområde har ca 240 elever fördelat på 110 elever i Lärbro och 130 i Fårösund. 
På skolorna arbetar ca 40 medarbetare. Båda skolorna är nyrenoverade. Skolområdets ledning består av rektor och en biträdande rektor. Vår biträdande rektor går nu vidare till annan tjänst inom förvaltningen och vi söker nu hans ersättare. Som ny ledare har du förmånen att genomgå Region Gotlands interna chefsskola. Vi använder aktivt ny teknik för att skapa lust och utveckla undervisningen. Vi jobbar med entreprenörskap, Syo-projekt och Hälsofrämjande utveckling med bland annat puls. Vi är en partnerskola till Campus Gotland och jobbar man på skolan kan man kombinera forskning och arbete i verksamheten. Vi har det senaste året, med hjälp av utvecklingsarbetet PRIO, tagit fram en handbok för skolan. 

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor har du på delegation av rektor ett operativt ledningsansvar för Lärbro skola. Ansvaret omfattar medarbetar- och lönesamtal för ca 15 medarbetare. Du har ett särskilt ansvar för att leda elevhälsoteamet, ha skolledarrollen i möten med personal, elever och vårdnadshavare samt arbeta med utvärdering, uppföljning och underlag för utveckling på ett skolövergripande plan.

Kvalifikationer

Du är en tydlig, ambitiös och positiv ledare som är prestigelös och har en coachande ledarstil. Du har förmåga att inspirera, engagera och skapa möjlighet för medarbetare att växa. 

Du är en drivande visionär med ett starkt elevfokus och förmåga att både ta vara på det som är bra och utveckla det som behöver förbättras. Du har ett stort intresse för kvalitetsarbete med utvärdering, dokumentation och analys av skolans verksamhet. 

Du har en förmåga att arbeta självständigt och strukturerat mot uppsatta mål. Du tar egna initiativ och har den uthållighet som uppdraget kräver. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har mycket god förmåga att samarbeta med olika aktörer. 

Vi ser att du har en akademisk examen med pedagogisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet vi bedömer som likvärdig. Har du dokumenterad erfarenhet av och kunskap om grundskolans uppdrag och verksamhet, ser vi detta om meriterande. Likaså är erfarenhet av ledarskap inom skola och att du genomgått den statliga rektorsutbildningen en merit. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och goda referenser krävs. 

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning
Arbetsplats
Fårösund skolområde, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid / deltid, 75-100%

Tillträdesbeskrivning
Tillträde 2019-01-07

Antal tjänster
1

Kontakt
Jan Källström
Rektor
0498-20 43 71, 070-7888045

Ansökan
Arbetsgivarens referensnummer
A816626

Sista ansökningsdatum
2018-11-04

Dela detta jobb

Biträdande rektor

Region Gotland