skoljobb.se

Biträdande rektor

Ansök nu

Biträdande rektor

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss!

Gärdesskolan är en F-9 skola belägen i ett radhus- och villaområde nära Edsbergsparken och Edsviken, enheten har i dag även två förskolor. Gärdesskolan har sedan 2001 jobbat med tvålärarskap vilket innebär att vi har två lärare som har mentorsskap i en klass om 30-32 elever. Undervisningen i åk 1-9 sker i tvålärarskap där två legitimerade lärare tillsammans ansvarar och undervisar i sitt/sina ämnen. Detta har varit ett otroligt framgångskoncept och skolan har haft mycket goda resultat. Skolan har idag sex förstelärare. Till verksamheten hör även fritids som idag är delat på fritids för förskoleklass, fritids för åk 1-3 och fritids åk 4-5.

Nu söker vi en biträdande rektor till vår fantastiska skola!

Som biträdande rektor kommer du att arbeta i skolledningen och nära skolans rektor som jobbat på skolan i över 25 år.

Du förväntas ha fokus på det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet samtidigt som du ska ha en övergripande blick på arbetet runt de elever som är i behov av särskilt stöd. Tillsammans med rektor ansvarar du för att verksamheten drivs enligt gällande styrdokument och mot uppställda mål, samt att eleverna når goda kunskapsresultat och att skolan håller en fortsatt hög kvalitet.

Du ansvarar för pedagogisk uppföljning för ditt verksamhetsområde och leder pedagogiska processer som syftar till att öka det kollegiala lärande för att utveckla och stimulera undervisningen.

Du har arbetsmiljö- och personalansvar.

Vi söker dig som:

  • vill driva och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och har god kunskap om aktuell forskning som framgångsfaktor i skolan där digitala verktyg är en självklar del i undervisningen.

  • verkar för tillgänglighet och för att skapa en god lärandemiljö för alla elever.

  • är lösningsfokuserad och positiv, du har en god kommunikativ förmåga både i tal och skrift .

  • du skapar goda relationer och har förmåga att uppmuntra och inspirera och är en tydlig, strukturerad och välplanerad ledare och  har en helhetssyn på verksamheten.

Du ska vara utbildad lärare med lärarlegitimation samt ha erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolan. Du har god struktur i ditt arbete och intresse och erfarenhet av administrativt arbete där bland annat schemaläggning kommer att ingå. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder Du kan läsa om våra förmåner på länken. Heltid, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

https://www.sollentuna.se/sv/naringsliv--jobb/jobba-hos-oss/personalformaner/ 

Kontaktpersoner:
Anette Lundqvist, Rektor

Dela detta jobb

Biträdande rektor

Sollentuna kommun