skoljobb.se

Biträdande rektor

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Katedralskolan grundlades 1085 och är Skandinaviens äldsta skola. Vi finns mitt i centrum av det dynamiska Lund och erbjuder sex olika universitetsförberedande utbildningar: Spetsutbildningarna Historieprogrammet respektive Lingua; det internationella programmet IB Diploma Programme samt Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Skolans mål är att erbjuda en trygg och studiemotiverande miljö för alla elever, där de kan utvecklas till sin fulla potential och få den utmaning samt den hjälp och det stöd de behöver.
Vår personal arbetar gemensamt med att alla elever, förutom goda ämneskunskaper skall utveckla en rad olika kompetenser under sin tid på skolan. Katedralskolans vision har konkretiserats i sju elevkompetenser ansvarstagande, kommunikativ, kunnig, djärv, tänkande, balanserad och vidsynt.
Läs mer om Katedralskolan på vår hemsida: www.lund.se/katedralskolan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra biträdande rektorer går vidare till nya utmaningar och vi söker därför dig som vill arbeta som biträdande rektor hos oss på Katedralskolan. Du ingår i skolans ledningsgrupp som präglas av engagemang, kunskap och samarbete samt har elevansvar för skolans SA-program.
Du är pedagogisk ledare och har arbetsmiljö- och personalansvar, vilket bland annat innebär att du genomför medarbetarsamtal, driver systematiskt arbetsmiljöarbete och strategiskt utvecklingsarbete för dina medarbetare. Du har ett stort intresse för skolutveckling och god kunskap om aktuell forskning rörande framgångsfaktorer i skolan. Som biträdande rektor har du även övergripande ansvarsområden på skolnivå, en uppgift som kräver struktur, helhetsperspektiv och framförhållning.

KVALIFIKATIONER
Du har en relevant högskoleutbildning och kvalificerad skolledarerfarenhet från gymnasieskola samt lärarerfarenhet, gärna från gymnasieskola. Som ledare i Lunds kommun har du genom ditt ledarskap en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare och elever presterar och trivs, samt inspirerar till engagemang, tillför energi och skapar lust i arbetet.
Du är trygg i din roll som ledare och har förmågan att fatta tydliga beslut samt ta ansvar för beslutens kvalitet och konsekvenser. Vi fäster stor vikt vid din samarbetsförmåga och personliga lämplighet, arbetet kräver stor självständighet, initiativförmåga och flexibilitet. Det är meriterande om du genomgått den statliga rektorsutbildningen.

ÖVRIGT
Anställningsvillkor enligt avtal.
Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Biträdande rektor

Lunds kommun