skoljobb.se

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter knappt en miljard och har 800 anställda. Med cirka 13 000 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. Se mer på www.trosa.se

Skolverksamheten omfattar ungefär 360 medarbetare samt 2 100 elever och förskolebarn.

På Vitalisskolan arbetar drygt femtio personer, uppdelat på fyra arbetslag för F–åk 6 och fyra arbetslag för fritidshemsverksamheten. För F-6 består arbetslagen av sex till åtta personer och för fritids fyra till fem personer. I varje arbetslag i skolan finns både klasslärare och lärare som arbetar för hela arbetslaget. På fritids arbetar fritidspedagoger, förskollärare och barnskötare. De flesta av pedagogerna på fritids har även en del av sin tjänst i F- åk 6.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som med driv och personligt engagemang tillsammans med teamet vill utveckla Vitalisskolan så att alla elever når sina mål. Du kommer att ha personalansvar för delar av den pedagogiska personalen och tillsammans med rektor utarbeta tjänstefördelning och lägga schema. Du kommer att leda möten, utarbeta strategier och inspirera elever och pedagoger att finna sin fulla potential.

Vi har ett inkluderande förhållningssätt och tar tillsammans ansvar för att utveckla alla våra barn och elevers förmågor och kompetenser. Vi tror på ett elevnära ledarskap där förmågan att bygga förtroendefulla relationer är grunden för den utveckling vi vill se i organisationen. Vi vet att förtroendet mellan skolledare och medarbetare gör skillnad, både i hur vi arbetar tillsammans och för barn och elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt.

Du arbetar tätt tillsammans med rektor, tre förstelärare samt ett elevhälsoteam med psykolog, skolsköterska, kurator och speciallärare. Om du vill vara med att utveckla vår verksamhet tillsammans med engagerade medarbetare, så är den här tjänsten något för dig.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk examen och har tidigare erfarenhet av att arbeta som biträdande rektor eller annan liknande ledarerfarenhet. Har du genomfört den statliga rektorsutbildningen är det en merit.

Du vill vara ute i verksamheten och arbeta operativt genom lektionsbesök, samtal och genom att vara en del i arbetslagens arbete. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har ett stort engagemang för pedagogiska frågor och lätt för att skapa relationer med elever och deras föräldrar. Du ser teamets styrkor, samtidigt som du är självständig, drivande och strukturerad. Du är flexibel och inte rädd för att rycka in där det behövs för helhetens bästa. Du vet att interaktionen emellan skolans samtliga medarbetare är avgörande för ett lyckat utvecklings- och förändringsarbete, tillika för elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt. Du är proaktiv och förändringsbenägen samtidigt som du är noggrann. Du är van vid att möta föräldrars förväntningar och kan självständigt leda svåra samtal.

ÖVRIGT
Den som erbjuds tjänst inom barnomsorg och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg).

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Biträdande rektor

Företag Trosa kommun
Regioner
Utgår

2018-07-15

Ansök nu

Dela detta jobb