skoljobb.se

Biträdande rektor

Regioner
Utgår

2021-04-25

Ansök nu

Biträdande rektor

Hos oss får du 1000 kollegor inom 150 olika yrken som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare och hos oss får du lära barn att läsa, vårda och stötta äldre människor samt människor med funktionsvariation, sprida glädje och energi med mat, hålla våra lokaler fräscha och mycket mer!
Varje dag arbetar vi för Surahammars kommuninvånare, kom och jobba med oss!
Surahammars kommun är finskt förvaltningsområde.

Hammarskolan är en utvecklingsinriktad och trivsam skola som ligger i Surahammar med närhet till kollektivtrafiken.
Inom skolans område finns två huvudbyggnader, matsal, idrottshall, konstgräsplan och ishall. Fritidsgården Kärnhuset Ung-Fritid finns på skolan.
Skolan har anpassade salar för PREST-ämnen samt NO-undervisning. På vår skola samarbetar ca 330 elever, ca 30 undervisande lärare, specialpedagoger, elevhälsoteamet, fritidsledare och modersmålslärare/studiehandledare. Vi har en särskild undervisningsgrupp samt en mindre stödgrupp.
På Hammarskolan kommer du att ingå i en organisation där vi arbetar i arbetslag samt ämneslag. Vi arbetar aktivt för att utveckla elevernas välbefinnande, engagemang och lärande, för att de ska nå sina mål och förverkliga sina framtidsdrömmar.
Läsåret 21/22 kommer vi arbeta aktivt med betyg och bedömning, genom fortbildning inom formativ bedömning, kollegialt samarbete i ämneslag samt implementering av de reviderade kursplanerna.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av en ledningsgrupp som präglas av lärande i fokus och har ett starkt engagemang i att tillsammans med lärarna utveckla undervisningens kvalitet och elevernas lärmiljö.
I din roll har du lednings-, utvecklings, -uppföljnings och samverkansansvar där du arbetar i enlighet med relevanta lagar, avtal och styrdokument. Det systematiska kvalitetsarbetet är ett viktigt och tydligt fokus på skolan och i din roll leder du detta arbete tillsammans med övriga skolledningen och inte minst med dina medarbetare och eleverna.
Du kommer även att ha ett särskilt ansvar för schemaläggning, IKT, datorer och att driva digitaliseringsutvecklingen på skolan. Du kommer dessutom att ha visst personalansvar. 
Du förväntas vara en närvarande operativ chef som bygger goda relationer med såväl medarbetare som elever-och vårdnadshavare.
Slutligen är du en viktig representant för Surahammars kommun liksom en förebild för såväl elever som personal. En del i arbetet är därmed att företräda kommunen på ett professionellt vis. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp) som innefattar pedagogik. För att vara kvalificerad för tjänsten har du dessutom erfarenhet gällande pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har en bakgrund som lärare och erfarenhet av pedagogiskt arbete. 
Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att driva utveckling inom IKT och digitalisering och att du har goda kunskaper om digitala system, verktyg och lärmiljöer.
Vi ser därtill att du har ledarerfarenhet, gärna i en roll som chef- eller annat skolutvecklingsuppdrag i skola, företrädesvis från skola på högstadienivå. Det är meriterande om du har en rektorsutbildning eller erfarenhet från att driva pedagogiskt utvecklingsarbete. Har du tidigare erfarenhet av att driva systematiskt kvalitetsarbete ser vi även detta som ett plus. Som person förstår du vikten av en god kommunikation med ledningsgrupp, medarbetare, elever och vårdnadshavare. Du är en trygg ledare med en tydlig struktur i ditt arbete och som på ett naturligt sätt arbetar nära dina medarbetare i deras vardag. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är duktig på att skapa förtroendefulla relationer i ditt arbete med lärande i fokus. Du har en god förmåga att kommunicera tydligt i tal och skrift.

Villkor

Anställningsform: Tills vidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse

Surahammars kommun har tobaksfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Biträdande rektor

Surahammars kommun - Barn och utbildning