skoljobb.se

Biträdande rektor

Högbergsskolan omfattar ungdomsgymnasium, gymnasiesärskola och vuxenutbildning samt introduktionsprogram. Ungdomsgymnasiet har tio nationella program (BF, BA, EE, EK, FT, IN, NA, SA, TE och VO) med cirka 450 elever. Högbergsskolan har en stark idrottsprofilering samt är certifierade i Teknikcollage och Vård- och omsorgscollage. Totalt omfattar verksamheten cirka 1000 elever.

Högbergsskolan ser utbildning som en väsentlig del av livet, men minst lika viktigt är det att vi får stimulans att utvecklas socialt och personligt. Det gör inte bara att vi växer som människor, det gör dessutom att vi trivs och har kul. På Högbergsskolan tror vi att det är en förutsättning för att man ska lyckas med sina mål. Därför har vi lagt stor vikt vid att inte bara se till att utbildningen håller högsta klass, utan också vid att skapa ett levande forum som fungerar som en mötesplats för alla elever på skolan.
Byggnaderna är genomgående ljusa, fräscha och nyrenoverade och har anpassats för skolans många skiftande utbildningar och arbetsformer. Här finns moderna laboratorier, verkstäder och hörsalar i olika storlekar. Vi har ett trevligt café som blir en naturlig knutpunkt för både personal och elever. Det välförsedda biblioteket är tillgängligt för alla och erbjuder förutom referenslitteratur även en harmonisk studieplats.

Högbergsskolan strävar efter att vara mer än bara ett gymnasium — det är en inspirerande samlingsplats för alla typer av individer och en kreativ drivbänk för talang.

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.
Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Är du resultatinriktad med intresse för skolutveckling? Vill du vara med att utveckla och höja kvalitén i undervisningen på Högbergsskolan?

Som biträdande rektor i Tierps kommun biträder du rektor i ansvar för vissa av gymnasieskolans program och i denna roll kommer du att ansvara för Vuxenutbildning och Introduktionsprogrammen.

Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp tillsammans med övriga biträdande rektorer och rektor. I uppdraget kommer du att ha personalansvar för dina arbetslag och ansvar för ekonomisk uppföljning och elevhälsoarbete. Utifrån det systematiska kvalitetsarbetet arbetar du med uppföljning, analys, planering och utveckling av utbildningen.

Tjänsten har ett fokus på pedagogiskt ledarskap och till din hjälp har du både centrala och lokala administrativa funktioner. Biträdande rektorer inom Tierps kommun och vid Högbergsskolan har stort mandat och hög grad av delegerat ansvar inom sina ansvarsområden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant pedagogisk högskoleutbildning, gärna kompletterad med andra utbildningar inom ledarskap. Du har erfarenhet och förtrogenhet av arbete i en politiskt styrd gymnasieorganisation samt besitter kunskap om lagstiftning, styrdokument, kursplaner och examensmål.

Du tycker om att arbeta målinriktat genom analys och reflektion över verksamhetens behov och resultat och har tidigare erfarenhet av arbete i en resultatstyrd organisation och ledningsgruppsarbete.

Du är en god kommunikatör som är lyhörd för människors olikheter och synpunkter, är reflekterande och inser betydelsen av att förankra förändringar och beslut hos dina medarbetare. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt så väl som i team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Har du genomfört rektorsutbildning eller skolledarutbildning samt har erfarenhet av att bedriva utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete är det meriterande.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Biträdande rektor

Tierps kommun