skoljobb.se

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Ansök nu

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Biträdande rektor sökes till Edsbergsskolan.

Som biträdande rektor med ansvar för flera administrativa uppgifter ingår du i skolledningen som består av rektor och två biträdande rektorer.

Sollentuna kommun är en ambitiös skolkommun som har målsättningen att ha Sveriges bästa skolor. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

På Edsbergsskolan arbetar vi hårt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna och nu söker vi dig som har höga ambitioner och som vill vara med och driva vår utvecklingsresa. Edsbergsskolan är en 7-9 skola inklusive grundsärskola och förberedelseklass. Vi har ca 450 elever och 70 medarbetare fördelade på olika arbetslag. Skolledningen och arbetslagsledarna utgör tillsammans skolans ledningsgrupp.

Du kommer att ansvara för flera administrativa funktioner såväl som för  i verksamheten samt vara närmsta chef för medarbetare. Troligtvis kommer ditt främsta ansvarsområde vara Grundsärskolan som står inför en spännande utökning med fler elever och korttidstillsyn. 

   

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Edsbergsskolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar strategiskt och organisatoriskt. Du är en viktig del i ledningsgruppen där vi tillsammans ansvarar för att planera, följa upp samt utveckla enhetens verksamheter.

Vi söker en medarbetare med dokumenterad skolerfarenhet och ev chefserfarenhet. Som biträdande rektor leder du arbetet på delegation från rektor. Du har personalansvar vilket bland annat innebär rekrytering, coachning av medarbetare, personalplanering, schemaläggning, arbetsmiljöansvar och ansvarar för pedagogisk uppföljning.

Du har genomgått eller genomgår Rektorsprogrammet och har arbetat som lärare omfattande åk 7-9 grundskolan och/eller grundsärskolan. Du är strukturerad, engagerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att samordna skolans olika funktioner utifrån ett helhetsperspektiv. Du drivs av intresse och har kompetens för att leda och utveckla verksamheter, medarbetare och organisation för att nå skolans visioner och mål. Du kommer att ansvara för tjänstefördelning och schemaläggning. Du kommer att vara den i skolledningen som ansvarar för skolans ansökningar av statligt stöd.  Du brinner för att leda långsiktig och nytänkande skolutveckling.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med lämplig lärarinriktning ev med fortsatt rektorsprogram, Kompetens kring schemaläggning och tjänstefördelning, Förmåga att organisera, skapa struktur och rutiner kring SKA, SAM och SBA

Förmåga att arbeta självständigt, Kommunikativ kompetens och ett tydligt ledarskap, God samarbetsförmåga, Erfarenhet av att arbeta med och ta fram underlag till resultatanalyser i det Systematiska Kvalitetsarbetet Kunskap om och vana att arbeta med IT som verktyg och erfarenhet av Skolplattformar, gärna Infomentor.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ledarposition med personalansvar och vi ser gärna att du också har erfarenhet av biträdande rektors uppdrag sedan tidigare.

Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarebare och undervisning i grundsärskolan eller grundskolan beroende på kompetens. Vi ska starta upp kortidstillsyn för våra elever grundsärskolan och du kommer att vara viktig i det arbetet tillsammans med rektor. 

Övrigt

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och de kandidater som väljs ut kommer att genomgå Sollentuna kommuns rekryteringsprocess.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 15 april 2019, vi kallar till intervjuer löpande under ansökningsprocessen och anställer med tillträde snarast dock senast till den 29/7.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt vid frågor Johanna Bergström, Rektor Edsbergsskolan 073-9152314 sed803@edu.sollentuna.se

Kontaktpersoner:
Johanna Bergström, Rektor 
mob: +46 739152314

Dela detta jobb

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Sollentuna kommun