skoljobb.se

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Regioner
Utgår

2020-07-31

Ansök nu

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Sollentuna kommun

Sollentuna kommun är en ambitiös skolkommun som har målsättningen att ha Sveriges bästa skolor. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan. I skolresan ingår Digitalisering, Hållbarhet och Tillgänglighet som de 3 stora delarna. 

Vi söker nu en biträdande rektor till Edsbergsskolan åk 7-9. Edsbergsskolan ligger centralt i Sollentuna. Mellan Edsbergs Centrum och Danderydsvägen Vi har bra kommunikations- och parkeringsmöjligheter och många medarbetare som kommer från olika delar i Stockholms och Uppsala regionen. Skolan är nyrenoverad och vi har en ny Sporthall i direkt anslutning till skolan. 

Vi söker dig som har höga ambitioner och som vill vara med och driva vår utvecklingsresa framåt. Edsbergsskolan är en 7-9 skola inklusive grundsärskola och förberedelseklass. Vi har ca 470 elever och 70 medarbetare fördelade på olika arbetslag. Vi har även en riksrekryterande spetsutbildning i matematik. Edsbergsskolan tar emot elever från flera skolor såval inom som utom Sollentuna. 

På Edsbergsskolan arbetar vi hårt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna med visionen "Trygga elever som trivs i skolan och känner sig väl förberedda för framtiden". Skolan är cerifierad enligt Olweuus och vi arbetar med trygghet och kränkningar på ett strukturerat och metodiskt sätt enligt den väl beprövade och forskningsbaserade Olwéusmodellen. Det kommer du att få utbildning kring om du inte har det. 

Skolan liksom kommunen lägger stor vikt vid att tillgängliggöra undervisningen för alla våra elever och vi har en önskan om att fortsätta att utveckla pedagogik och fysisk lärmiljö i enlighet med de principerna så att inkludering är en självklarhet på alla plan. 

På skolan finns ett mycket kompetent Elevhälsoteam där du kommer att vara en del i egenskap av biträdande rektor. Kurator, skolsköterska, specialpedagoger, skolpsykolog, syv och rektor är med i teamet och vi samarbetar med Sollentunas skol- och familjeteam.

Vi är just nu precis i fas med att kartlägga vår digitala status vilket sker på alla skolor i kommunen och vi ser fram emot att utveckla vår egen digitala handlingsplan och fortsätta vår digitala utveckling. Alla våra elever har varsin Chromebook och våra medarbetare PC eller Chromebook. Vi använder Google och Skolplattformen Infomentor. 

Skolledningen består av rektor samt två biträdande rektorer. Skolledningen och arbetslagsledarna utgör tillsammans skolans ledningsgrupp. 

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor på Edsbergsskolan har du ett spännande, omväxlande och ansvarsfullt arbete. Du arbetar både strategiskt och organisatoriskt. Du har ett nära samarbete med de andra i skolledningen och är en viktig del i ledningsgruppen där vi tillsammans ansvarar för att planera, följa upp samt utveckla enhetens verksamheter. Du kommer att ha delansvar i skolans elevhälsoarbete och det särskilda stödet och samarbeta med spec.teamets specialpedagoger och speciallärare för att få en övergripande koll och fördelning av resurser kring elever som är i behov av särskilt stöd. 

Som biträdande rektor har du arbetsmiljö- och personalansvar vilket bland annat innebär rekrytering, coachning av medarbetare, personalplanering, schemaläggning, arbetsmiljöansvar och ansvar för pedagogisk uppföljning. Du leder arbetet på delegation från rektor.

Ditt pedagogiska ansvar kommer att omfatta medarbetare, elever och undervisning i grundskolan och/eller grundsärskolan. Du kommer att vara närmaste chef för lärare och elevassistenter åk 7-9.

Vi skolledningen ansvarar för att verksamheten på Edsbergsskolan bedrivs enligt gällande styrdokument och i enlighet med kommunens och enhetens mål. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare med lärarlegitimation mot åk 7-9. Du har gedigen erfarenhet av arbete som lärare för årskurs 7-9 i grundskolan. Tidigare erfarenhet av uppdrag som biträdande rektor eller att arbeta i ledarposition med personalansvar ser vi som meriterande. Du har god förståelse kring skolans utmaningar och hur vi kan arbeta för att stärka arbetsmiljön för medarbetare och elever och strävar själv efter att arbeta på ett hållbart sätt. 

Meriterande är även om du har påbörjat Rektorsprogrammet alternativt kommer att påbörja det inom kort.

Vi önskar att du har förmåga att organisera, skapa struktur och rutiner kring SKA och SAM. Du har erfarenhet av att arbeta med och ta fram underlag till resultatanalyser i det Systematiska Kvalitetsarbetet. Du har kunskap om och vana av att arbeta med IT som verktyg och erfarenhet av Skolplattformar.

Som person är du trygg, förtroendeingivande, strukturerad, engagerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att samordna skolans olika funktioner utifrån ett helhetsperspektiv. Du drivs av intresse och har kompetens för att leda och utveckla verksamheter, medarbetare och organisation för att nå skolans visioner och mål. Du brinner för att leda långsiktig och nytänkande skolutveckling. 

Som ledare är du lösningsfokuserad och positiv och har en god kommunikativ förmåga i tal såväl som skrift. Du har förmåga att arbeta självständigt. Du är lösningsfokuserad och kommunikativ med god samarbetsförmåga, har ett tydligt ledarskap och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer med medarbetare, elever och vårdnadshavare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och om du går vidare efter intervju kommer du att genomgå Sollentuna kommuns tester för chefer i Sollentuna kommun.

Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden. Vi erbjuder heltid tillsvidareaställning med månadslön. Semestertjänst.  

Vi erbjuder

Som biträdande rektor har du en viktig roll i Sollentuna kommun. Arbetet ger dig stora möjligheter att utvecklas inom yrkesområdet och stort eget ansvar.  Sollentuna har ett väl utvecklat kompetensprogram som du kommer delta i. 

Välkommen att läsa mer om att vara chef hos oss och vår syn på ledarskap: Ledarskap i Sollentuna kommun

Se även om vilka förmåner och utvecklingsmöjligheter vi erbjuder våra medarbetare: Förmåner för dig som är anställd i Sollentuna kommun

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Löneform    Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Sollentuna
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2020/159
Kontakt    
Johanna Bergström, 073 915 2314
Publicerat    2020-05-25
Sista ansökningsdag    2020-07-31

Dela detta jobb

Biträdande rektor åk 7-9 Edsbergsskolan

Sollentuna kommun