skoljobb.se

Biträdande rektor Åsö Grundskola

Ansök nu

Biträdande rektor Åsö Grundskola

 

Initiativrik och nytänkande biträdande rektor sökes!

Brinner du också för att skapa de bästa förutsättningarna för elever och lärare i skolan? Du som likt oss – har starkt samhällsengagemang, stort intresse för att utveckla undervisning och vill samverka med engagerade kollegor. Du som brinner för ledarskap och skolutveckling – kanske är det just Du som är vår nya kollega och biträdande rektor!


Välkommen som biträdande rektor på Åsö grundskola!
Hos oss blir du en viktig del i en lärande och dynamisk miljö. Vi är en skola som sätter både elever och medarbetare i centrum. Det betyder att vi tror att vi presterar bäst när vi samarbetar med varandra och det är där vi lägger förväntan på oss själva och varandra. Vi lär oss tillsammans och växer tillsammans. Vårt fokus är högstadieåldern med allt vad det innebär och vår ambition är att skapa en trygg och motiverande skola för våra tonåringar!

Du ingår i en engagerad och utvecklingsinriktad ledningsgrupp som jobbar i nära samarbete med verksamheten. Vi befinner oss i ett spännande skede där vi arbetar aktivt med digitalisering, elevhälsa, tillgängliga lärmiljöer och trygghet för en stimulerande miljö för både elever och personal. Kommande läsår går vi även in fullt ut i årskursvisa arbetslag vilket är en process vi haft pågående under ett år.


Vad innebär tjänsten?
• Du leder, samordnar och vidareutvecklar Elevhälsoarbetet på Åsö grundskola
• Du har verksamhetsansvar för EHT-teamet samt förberedelseklass.
• Du ansvarar för elevhälsan samt Förberedelseklass på Åsö.
• Du delar personalansvar med den andra biträdande samt de processer som löper i årshjulet i det arbetet.
• Du leder, följer upp och utvärderar pedagogiska processer samt vidareutvecklar och implementerar det systematiska kvalitetsarbetet inom verksamheten tillsammans med skolledning, EHT och förstelärare.
• Du ansvarar för kompetensförsörjning inom EHT.
t ex rekrytering och kompetensutveckling
• Du har arbetsmiljöansvar enligt nämndens delegationsordning


Du ingår i skolans ledningsgrupp som består av två biträdande rektorer, administrativ chef samt rektor. Du är med och driver skolans vision och värderingar inom hela verksamheten. I nära samarbete med ledningsgrupp, lärare och arbetslagsledare skapar vi en undervisning som är anpassad till alla våra elever.
Stort fokus i rollen kommer vara resultat-och kunskapsutvecklingsarbete samt att vidareutveckla samarbetet inom skolans kompetenser. För att lyckas i rollen söker vi dig som har kunskap och intresse av Elevhälsoarbete och elevinflytande inom skolans verksamhetsområde. Det är naturligt för dig att hålla dig uppdaterad om den senaste forskningen och framsteg inom din profession.

Ditt uppdrag
Som ledare är du en förebild för det som Åsö grundskola ska stå för. Ledarskapet kräver att du är effektiv i att kommunicera med medarbetare och att du har både människor och verksamhet i fokus. Vi tror på att det bästa ledarskapet kräver mod och vilja, samt förmåga att agera stabilt och med lyhördhet under tider av förändring.

Du är legitimerad lärare med några års erfarenhet av undervisning samt påbyggnad med ledarskapsutbildning alternativt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Vi ser gärna att du har aktuell erfarenhet av olika arbetssätt kring digitalisering i skolan. Meriterande om du har slutfört rektorsprogrammet alternativt har en påbyggnad av specialpedagogik slutförd.

Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas som ledare och vill fortsätta driva skolutvecklingen tillsammans med oss på Åsö grundskola. Du är engagerad med förmåga att inspirera och motivera dina medarbetare. Det är inte antalet år i yrket som är avgörande utan din potential och vilja.
Hos oss får du introduktion och intern utbildning – ett arbete där du arbetar självständigt med stöd från dina kunniga kollegor och förvaltningens administrativa ansvarspersoner. Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan
Ansök senast 31 maj 2020. Urval och intervjuer kommer att ske när ansökningstiden har gått ut. Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga förmågor och färdigheter. 

Mer om Åsö grundskola
Åsö grundskola är ett av Stockholms största högstadium. Vi har ca 540 elever i år 7-9 och skolan befinner sig nära Skånegläntan och är en del av Åsö Campus. Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har ett pågående arbete kring värdegrund och inkluderande lärmiljöer och i höst fokuserar vi vidare på bedömning för lärande. Detta arbete syftar även till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Utmaningen på ett högstadium är att successivt få eleverna till ett ökat eget ansvar för sin studier samt en autonomi i sitt arbete som förberedelse inför gymnasiet. Vi ser hela skolan som en lärandeorganisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar. Skolan har ett bemannat skolbibliotek. Vi är också mycket stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik ekologisk mat och nybakat bröd.

Varmt välkommen att läsa mer på www.asogrundskola.stockholm.se och följ oss gärna på Instagram asogrundskola789.

Läs gärna mer om vår skola: https://asogrundskola.stockholm.se

Kontakt

Linda Barneaud, Rektor, linda.barneaud@edu.stockholm.se, 076-1240481


Irina Radulescu, HR-konsult 08- 508 33 768 irina.radulescu@edu.stockholm.se

Fackliga företrädare

Jonas Asplund, Lärarförbundet, jonas.asplund@edu.stockholm.se

Per Ström, Lärarnas riksförbund, per.strom@edu.stockholm.se

Dela detta jobb

Biträdande rektor Åsö Grundskola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen